Kreativ fotografi - från inspiration till bild

Bok Kreativ fotografi - från inspiration till bild

Artikelnummer: 317992
179 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager
Kreativ fotografi - från inspiration till bild
"Kreativ fotografi -- från inspiration till bild" är en bok för seriösa fotografer som inte nöjer sig med att stampa på stället. Det finns redan mängder av fotoböcker med knep som hjälper amatörfotografen att utvecklas rent tekniskt. Men är det egentligen det bra fotografi handlar om?

Den här boken fokuserar på fotografen och de metoder hon kan använda sig av för att växa i sin kreativitet. Fotografen George Barr tacklar några sällan diskuterade men helt avgörande aspekter av god fotografi. Vad är det som gör en bra bild? Vilket slags bilder vill jag ta? Hur kan jag utveckla min kreativitet och mitt bildseende? Hur går jag vidare om jag har kört fast? Hur hanterar jag kritik? Boken ger läsaren handfasta verktyg och metoder för att komma vidare.

George Barr skriver inspirerande och med en entusiasmerande, personlig ton, och illustrerar texten med prisade landskaps-, natur- och industribilder ur sin omfattande portfolio.

Boken handlar bland annat om hur läsaren kan
* stimulera sin kreativitet
* utveckla ett öga för bra bilder
* avgöra vilka motiv som fungerar
* närma sig motivet på bästa sätt
* skissa motivet på papper för att skapa starkare kompositioner
* avgränsa motiv samt beskära och förbättra utskrifter för att framhäva budskapet i bilden
* lära sig att vända besvikelser till framgångar
* använda tankelekar för att stärka självkänslan
* ta och ge kritik, och använda den för att konstruktivt hitta lösningar på problem
* ta reda på vilken nivå hon befinner sig på för att kunna bli bättre och utvecklas vidare
* inspireras och lära av riktigt bra bilder av andra fotografer

Kort och gott: hur läsaren kan bli självmedveten som fotograf och ta sina bilder till en högre nivå -- konstnärligt såväl som tekniskt.

Om författaren
George Barr påbörjade sin fotografiska bana i hemstaden Calgary i Kanada redan som tolvåring -- först med en Zeiss Ikonta-kamera från 30-talet och mörkrummet i familjens källare, senare med mellanformat och 4 x 5-tums storformat. Idag är han hängiven digitalfotograf. När George för sista gången stängde dörren till sitt mörkrum hade han hunnit bli en mycket skicklig kopist. Som få andra har han lyckats föra över de gamla kvaliteterna till den moderna tekniken. Numera skapar han bilder av yppersta klass med digitalkamera, Photoshop och bläckstråleskrivare.

George är aktiv i kurser, arbetar med gallerier och har bland annat fått sina bilder publicerade i Black and White Photography, Black and White, Focus, Lenswork och Outdoor Photography (brittiska upplagan). Dessutom samlar han en hängiven skara läsare till sina artiklar på fotosajten Luminous Landscape.

Till yrket är George familjeläkare med ett specialintresse för psykiatri, men hans allra största passion i livet är konstnärlig fotografi.

George är också en driven pedagog och har instruerat medicinstudenter, patienter och fotoentusiaster, både som författare av nyhetsbrev och som lärare. Han ger sig här i kast med svåra ämnen som estetik, bildseende och komposition på ett sätt som är lättillgängligt, praktiskt och användbart för många.@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.