ND-filter ND103 67mm

B+W ND-filter ND103 67mm

Artikelnummer: 320127
1 290 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

B+W ND103 (tre bländarsteg)

Detta ljusgråfilter reducerar ljustransmissionen när det är för mycket ljus för en högkänsligfilm.  Filterfaktorn är 8 vilket ger en förlängning av exponeringen med 3 EV (ND 0,9). Gråfilter är tillverkade av neutralgrått Schott NG-glas. De blockerar hela det synliga spektrumet och reducerar ljusmängden utan inverkan på kontrast eller färger. I bland är det nödvändigt att minska mängden ljus med gråfilter när man jobbar.

För viss kreativ fotografering är gråfilter av stor betydelse. Till exempel när man önskar att bakgrunden ska bli oskarp och intresset ska fokuseras mot huvudmotivet och därför fotograferar med stor bländare. Om man då måste välja en så kort slutartid på kameran att den inte kan ställas in på kameran, ger ett gråfilter åter förutsättningarna för normala värden. Dessutom används ofta gråfilter när man vill "tömma" en plats på t ex människor framför en byggnad. Ett kraftigt gråfilter ger så pass lång slutartid att endast byggnader och andra statiska föremål "fastnar" på filmen. Det kan också ge häftiga effekter för vattenfall eller när man vill få ett hav/sjö att se trolsk och diffus.

[TEXT1020535591]

@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.