Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

ND-filter ND110 MRC 82mm

B+W ND-filter ND110 MRC 82mm

Artikelnummer: 322491
3 695 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara

B+W ND110 MRC (tio bländarsteg)

Ett filter lämpligt för fotografering och video när minsta bländare inte är tillräckligt.
Filter faktor 100, EV 10, ND 3.0.
Detta ljusgråfilter reducerar ljustransmissionen när det är för mycket ljus vid höga ISO-tal.
Filterfaktorn är 100 och det ger en förlängning av exponeringen med 10 EV. ND 3.0. B+W gråfilter är tillverkade av neutralgrått Schott NG-glas och detta filter har en flerskikts antireflexbeläggning med en extra hård försegling, MRC (Multi Resistant Coating).


De blockerar hela det synliga spektrumet och reducerar ljusmängden utan inverkan på kontrast eller färger. I bland är det nödvändigt att minska mängden ljus med gråfilter när man jobbar. Till exempel ett B+W 102 filter gör det möjligt att exponera efter ISO 400 som om den vore ISO 100.
Gråfilter används både inomhus och utomhus när det finns lite ljus. För viss kreativ fotografering är gråfilter av stor betydelse.

Till exempel när man önskar att bakgrunden ska bli oskarp och intresset ska fokuseras mot huvudmotivet och därför fotograferar med stor bländare. Om man då måste välja en så kort slutartid på kameran att den inte kan ställas in på kameran, ger ett gråfilter åter förutsättningarna för normala värden. Dessutom används ofta gråfilter när man vill "tömma" en plats på t ex människor framför en byggnad. Ett kraftigt gråfilter ger så pass lång slutartid att endast byggnader och andra statiska föremål "fastnar" på filmen. Det kan också ge häftiga effekter för vattenfall eller när man vill få ett hav/sjö att se trolsk och diffus.

[TEXT1020535591]

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.