Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kompaktaggregat D-Lite RX 2

Elinchrom Kompaktaggregat D-Lite RX 2

Artikelnummer: 1000365
 • Blixtstyrka från 200 Ws ned till 12 Ws.
 • Intelligent slavtändning gör D-Lite RX 2 enkel att användas i kombination med speedlights
 • Exceptionellt jämn färgtemperatur över hela effektområdet
 • Temperaturstyrd fläkt
 • Elinchrom tillbehörsbajonett ger tillgång till marknadens bredaste utbud av ljusformare
3 295 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Värdepaket

Kompaktaggregat D-Lite RX 2
Belysningsstativ luftbromsat VC8008K
Inställningslampa 100W / 196V E27-sockel
4 173 SEK
Kompaktaggregat D-Lite RX 2
Skyport transmitter Plus
Belysningsstativ 1052BAC
5 480 SEK

Elinchrome Kompaktaggregat D-Lite RX 2

Elinchrom D-Lite RX är en studioblixt som passar både hemmastudion eller till företag med egen produktion av bildmaterial. D-Lite RX 2 är en mycket kompetent studioblixt med funktioner och prestanda som normalt endast återfinns på betydligt dyrare modeller. Design och byggkvalitet är anpassad för krävande entusiaster. Fördelen med denna blixten är att den inte är för stark om du fotograferar i en mindre studio eller hemmastudio och att den går att ställa ned till 12 Ws.

Fördelar

 • Blixtstyrka från 200 Ws ned till 12 Ws.
 • Kan enkelt anpassas för olika typer av fotografering, som t.ex. porträtt och produktfotografering
 • Skyport ger unik fjärrstyrningsmöjlighet och finns inbyggt i Elinchrom samtliga blixtmodeller Intelligent slavtändning gör D-Lite RX 2 enkel att användas i kombination med speedlights
 • Kort brinntid (1/1200) ger skarpa bilder
 • Exceptionellt jämn färgtemperatur över hela effektområdet
 • Temperaturstyrd fläkt
 • Elinchrom tillbehörsbajonett ger tillgång till marknadens bredaste utbud av ljusformare

Trigga blixten trådlöst med en Skyport eller med en kamerablixt

D-Lite RX 2 har trådlös styrning av triggning och reglering av uteffekten. Med Skyport Transmitter eller Transmitter Pro i kamerans tillbehörssko kan blixten utlösas och styras på avstånd upp till 60 meter inomhus.

Elinchrom D-lite RX 2 kan användas tillsammans med vanliga kamerablixtar med hjälp av slavfunktionen Eye-Cell som "läser av" hur kamerablixten arbetar. Denna kombination kräver att kamerablixten är ställd i manuellt läge (ej TTL).

Blixtens funktion kan styras från iPhone / iPad / iPod Touch med tillbehöret Skyport WiFi eller från dator med Skyport USB transceiver. Programvaran för PC och Mac finns gratis för nedladdning och ger D-Lite RX ONE fler avancerade funktioner och gör det enkelt att spara ljusinställningar i virtuella studios m.m 7mm

Paraplyfäste och stort utbud av ljusformare

Det finns ett paraplyfäste som klarar paraplyer med 7 mm paraplystång som är smart placerat centrerat nära mitten gör att du kan kombinera valfria ljusformare som exempelvis en paraplyreflektor. Paraplyfästet är lite mindre än vad det traditionella standardparaplyet därför är det bäst att använda Elinchroms egna paraplyer som passar eller försäkra sig om att det paraplyet du köper är 7 mm i diameter. Blixten har Elinchrom bajonett vilket ger dig ett stort utbud av ljusformare att välja på.

Inbyggd temperaturstyrd fläktstyrning

D-Lite RX 2 har inbyggd fläkt som automatiskt reglerar blixtens temperatur. Vid liten användning av blixten är fläkten helt avslagen för att sedan successivt öka i varvtal för att hålla blixten i rätt arbetstemperatur.

Levereras med

 • Elinchrom D-Lite RX 2 (EL-20486)
 • Skyddskåpa (EL-27124)
 • Synk.kabel 5m (EL-11088)
 • Nätkablar 5m (ER-11055)
 • Blixtrör (EL-24009)

OBS Reflektorn på produktbilden ingår inte.

 

@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.