Softboxar med paraplykonstruktion – montera på några sekunder!

Elinchrom Softbox Portrait Kit

Artikelnummer: 1047650
 • 60 cm stor Octabox och 35x75 cm Stripbox ger otroligt många ljussättningsmöjligheter
 • Dubbla diffusionsdukar och raster ger stora möjligheter att förändra ditt ljus
 • Paraplykonstruktion sparar både tid och undviker slitage
 • Snaplux Adapter finns till de flesta studioblixtmärken och köps separat
 • Ljusformare med hög kvalitet och låg vikt
 • Väskor för transport och förvaring ingår
3 690 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Softboxar med paraplykonstruktion – montera på några sekunder

Elinchrom Softbox Portrait Kit innehåller två ljusformare, Snaplux Octa 60 cm och Snaplux Stripbox 35x75 cm. Detta ger dig en kombination som du kan använda till det mesta oavsett du fotograferar porträtt, produkter eller annat. Snaplux-softboxarna är mycket enkla att fälla upp och ned då de har en paraplykonstruktion.

Fördelar

 • Paraplykonstuktion – montera softboxarna på några sekunder
 • Octa- och stripbox kombinationen ger otroligt många ljussättningsmöjligheter
 • Dubbla diffusionsdukar och raster.
 • Snaplux Adapter finns till de flesta studioblixtmärken och köps separat

Octabox för mjukt ljus och snygga reflektioner

Snaplux Octa 60 cm ger mycket jämn ljusspridning i alla riktningar tack vare den runda frontöppningen. Mycket populär vid porträtt och modefotografering då det ger en rund cachlight eller reflektion.

Stripbox för kontrollerad stryning av ljuset

Snaplux Strip 35x75 cm ger dig möjligheter att variera ljusflödet tack vare sin avlånga form som dessutom kan roteras i sitt fäste. Detta är en perfekt ljusformare för att skapa rimlight (kantljus) om du vill att motivets profil ska framträda från bakgrunden (skapa seperation mellan motiv och bakgrund). En Stripbox passar även utmärkt om du arbetar med produktfotografering då den ger avlånga rektangulära reflektioner, vilket är passande om du fotograferar exempelvis flaskor.

Paraplykonstruktion sparar både tid och undviker slitage

Elinchrom Snaplux har inga lösa delar utan allt sitter fast i själva ljusformaren. Stag och spröt sitter samman för du enkelt ska kunna fällas upp och ned softboxen på bara några sekunder. Detta gör att du inte sliter på softboxarna så som du skulle gjort om du behövt montera loss spröten och stagen. 

Variera diffusionen med dubbla diffusionsdukar

Det är mycket enkelt att variera hur konstrasten påverkas i Snaplux softboxarna. Detta tack vare dubbla diffusionsdukar och raster. Om du använder båda diffusionsdukarna i softboxen får du ett ljus som inte är lika kontrastrikt och kan ses som skonsammare och upplevs som ett mjukare ljus, fast det är egentligen är ett mindre kontrastrikt ljus. Om du tar bort den yttre diffusionsduken ökas ljusets krispighet (mer kontrastrikt ljus) vilket ytterligare förstärks om softboxen används utan bägge dukar. Detta ger dig ett stort spelutrymme att testa olika ljus fast med samma ljusformare.

Styr ljuset med raster

I Elinchroms snaplux-softboxar följer det med ett mjukt raster. Detta ger dig större kontroll av ljuset då ljusstrålarna från softboxen inte sprids, utan skickas ut i en rak riktning. Detta gör att du kan rikta ljuset så att det hamnar på motivet och inte på bakgrunden eller vice versa. Du kan använda Snapgrid raster för att behålla softboxens mjuka ljus, men med en kontrollerad ljusspriding. Ett raster och diffusionsdukar ger dig stora möjligheter att växla mellan en och två diffusionsdukar i kombination med raster kan ljusflödet ytterligare förändras. Elinchrom Snapgrid ger en ljusvinkel på ca 30°.

Glöm inte – skaffa en speedring till ditt blixtmärke

Elinchorm Softbox Portrait Kit levereras utan adapterring, detta för att du ska kunna välja adapterring beroende på vad du har för studioblixtar.

Levereras med

 • Snaplux Octa 60 cm
 • Snaplux Strip 35x75 cm
 • 2 x Inre Diffusor
 • 2 x Yttre Diffusor
 • 2 x Raster
 • 2 x Väskor

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.