Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Pulsklocka Fenix 5 svart Sapphire med svart

Garmin Pulsklocka Fenix 5 svart Sapphire med svart

Artikelnummer: 1036994
7 490 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Få ut mer av din träning

Fenix 5 är en förstklassig multisportklocka med GPS och pulsmätning vid handleden, avancerade träningsfunktioner och utbytbara armband som gör att du kan gå från arbetet till träningen utan att tappa fart. Oavsett vilken sport du vill utföra har Fenix 5 det som krävs, tack vare inbyggda aktivitetsprofiler och avancerad prestationsdata som gör att du bättre kan kontrollera effektiviteten hos din träning, plus smartaviseringar.

Fördelar:

 • Multisportklocka med GPS, förinstallerade topografiska kartor i fullfärg för Europa och navigeringsfunktioner
 • Design med EXO-antenn i rostfritt stål som infattning, baksida i smidesstål och safirglas för bästa hållbarhet.
 • Förinlästa aktivitetsprofiler för mängder med sporter och äventyr.
 • Viktig statistik finns nära till hands med widgets som visar effekterna av dina träningspass samt vilka framsteg du gör
 • Uppkopplade funktioner omfattar smartaviseringar, Wi-Fi-stöd för automatiska överföringar till Garmin Connect och personlig anpassning med hjälp av kostnadsfria urtavlor och appar från Connect IQ
 • Utomhussensorer som GPS- och GLONASS,  barometrisk höjdmätare, 3-axlad kompass med gyroskop och accelerometer.
 • Upp till 14 dagars batteritid i smartwatch-läge (beroende på inställningar), upp till 24 timmar i GPS-läge och upp till 75 timmar i UltraTrac-batterisparläge.

Effektfull design och kraftfull prestanda

Fenix 5X är en multisportklocka med avancerade tränings- och navigeringsfunktioner. Klockan har en robust design och hög hållbarhet, med en EXO-antenn i rostfritt stål som infattning och en baksida i smidesstål så att den garanterat fungerar i de mest krävande miljöer.

Fantastisk tydlighet

Garmins Chroma Display i fullfärg som alltid är på garanterar bra läsbarhet vid alla tillfällen. fenix 5X har en 1,2-tumsdisplay med transflektiv teknik som återger och avger ljus samtidigt, vilket gör urtavlan ännu lättare att läsa i starkt solljus. För en garanterat bättre hållbarhet i tuffa miljöer har klockan ett reptåligt safirglas av hög kvalitet.

Pulsmätning vid handleden

För att erbjuda den ultimata friheten har alla Fenix 5-modeller Elevate teknik för pulsmätning via handleden som gör att du kan övervaka din puls utan pulsband. Med den integrerade Elevate-sensorn på handleden kan du när som helst styra intensiteten hos din träning och spåra dagliga aktiviteter med pulsövervakning dygnet runt för att få mer exakt information om antal förbrända kalorier under dagen

Matcha din unika stil med utbytbara klockarmband

Det finns ett urval av QuickFit-armband där du kan välja mellan läder, metall eller silikon. Detta gör det enkelt att mixa och matcha stilar som passar valfri sport eller aktivitet. Inga verktyg behövs för att byta armband utan det är bara att klicka armbandet på plats.

Allt du behöver veta om din träning

Den nya widgeten för prestation i Fenix 5X har all information lättillgänglig på ett och samma ställe, så att du bättre kan hålla koll på din konditionsnivå och få hjälp att träna effektivare.

 • Träningsstatus: Talar om hur effektiv din träning är och ger vägledning om huruvida dina träningspass är produktiva och ger resultat.
 • VO2 Max-beräkning: Samlar in prestationsdata för löpning eller cykling för att beräkna den största mängden syre du kan förbruka per minut och ger dig en indikation om din konditionsnivå.
 • Träningsbelastning: Talar om hur hårt du tränar över en tidsperiod oavsett aktivitet.
 • Återhämtningsrådgivare: Timern visar den rekommenderade återhämtningstiden med nedräkning från ditt senaste träningspass.

Mer avancerade indikatorer som din FTP (Functional Threshold Power) och mjölksyratröskel hjälper dig att bättre bedöma den faktiska prestationsnivån vid cykling eller löpning och uppskattar sedan din ideala sluttid för distanslopp på 5 km, 10 km, halvmaraton och maraton baserat på ditt aktuella VO2max-värde. Training Effect 2.0 ger dessutom aeroba och anaeroba fördelspoäng, så att du ser om din högintensiva intervallträning verkligen ger resultat.

Intensifiera löpningen

Garmins träningsfunktioner nyttjar fler fysiologiska data och avancerad löpdynamik för att hjälpa dig att förbättra din form och dina prestationer totalt sett. Dessa data omfattar prestationsförhållande som jämför din faktiska kondition med din genomsnittliga konditionsnivå, löpningskadens och steglängd. Gör varje löpning till en personlig utmaning, tävla mot andra på Strava-segment i realtid, få varningar när segmentet börjar och slutar, visa topplistor och se hur din aktuella ansträngning förhåller sig till ditt personliga rekord.

När den paras ihop med ett kompatibelt pulsband för pulsmätning har du tillgång till ytterligare Fenix 5X-data som träningsbelastning vilket mäter din faktiska stressnivå baserat på pulsvariabiliteten, vertikal rörelse och förhållande eller markkontakttid och balans som gör löpningen effektivare.

Spring vertikalt

Fenix 5X levereras späckad med funktioner som gör stor skillnad i spåret. Funktionen Automatisk växling mellan klättring/löpning ser till att du får rätt mätdata i alla miljöer. Satsa på tempo och distans när du springer på plan mark och växla automatiskt till ackumulerad stigning och vertikal fart när det börjar gå uppför. Använda detaljerade TOPO-kartor för bättre situationsberedskap i alpina miljöer. För ultradistanslöpare har Fenix 5X ett specialläge där du kan utöka spårningstiden upp till 100 timmar i det nya gyroförstärkta UltraTrac-läget.

En klocka med många sporttalanger

För multisportutövare av alla slag är Fenix 5X den perfekta partnern. Använd dedikerade aktivitetsprofiler för simning, löpning eller triathlon eller skapa en multisportprofil som passar ditt träningsprogram eller din tävlingsdag. Växla enkelt från en aktivitet till en annan med bara en knapptryckning så att alla dina träningssplits tas med i beräkningen.

Klockan för alla sorters sporter

Fenix 5X-klockor innehåller förutom löpningsfunktioner även särskilda funktionsuppsättningar som stöder cykling, simträning, skidåkning, golf och paddlingssporter, som paddelsurfning och rodd. För cykling stöder Fenix 5X fart och distans och all cyklingsdynamik när den paras ihop med en kraftmätare. För simmare håller enheten reda på distans, antal simtag med mera. I läget för skidor/snowboard har du fart, distans, fallhöjd och automatisk åkräknare nära till hands. Funktionerna för paddlingssporter omfattar antal paddeltag, paddeltagstempo och även distans per paddeltag. I golfläget får du avståndet till främre delen, bakre delen och mittdelen av greenen för varje bana som du hämtat från Garmin Connect. Du får även förbättrade funktioner som statistikspårning (fairwayträffar osv.), greenvy, AutoShot-avkänning och automatisk mätning.

Navigera och utforska naturen på ditt sätt

Fenix 5 guidar dig säkert på lederna och i terrängen och kombinerar GPS-/GLONASS-positionering, avancerade sensorer och Garmins välkända navigeringsfunktioner som till exempel TracBack. För att ge dig den mest exakta informationen kalibrerar enheten automatiskt sensorerna med hjälp av GPS. Den inbyggda höjdmätaren ger höjddata för noggrann övervakning av stigning och sänkning. Termometern och barometern visar utvecklingen i lufttryck på kort sikt och kan användas till att förutsäga väderförändringar. Den 3-axlade elektroniska kompassen håller kursen åt dig oavsett om du rör på dig eller inte.

Det finns många sätt att hålla sig uppkopplad

Alla Fenix 5-modeller har stöd för smartaviseringar när de paras ihop med en kompatibel enhet. Ta emot e-post, sms och aviseringar direkt i klockan. En annan ny Fenix 5-funktion är GroupTrack, med vilken du kan para ihop enheten via Garmin Connect så att du kan hålla koll på dina anslutna vänner och de kan hålla koll på dig när ni kommer ifrån varandra under en aktivitet. Andra uppkopplade funktioner är automatiska överföringar till Garmin Connect via Wi-Fi, Live Track och delning på sociala medier via kostnadsfria Garmin Connect™ Mobile.

Anpassade appar och urtavlor

Du kan anpassa din Fenix 5X med kostnadsfria hämtningar från Connect IQ. Anpassa urtavlan, lägg till datafält eller hämta appar och widgets som innehåller snabbt överblickbar information. Garmin har ett löpande samarbete med ledande företag och utvecklare för att bygga partnerskap som ger ännu mer värde åt din Fenix. Uber, Strava, AccuWeather och många andra har appar och förbättringar som gör att du kan skräddarsy din Fenix 5X så att den passar din livsstil på fler sätt än någonsin tidigare.

Visa din personlighet på handleden

Du kan även hämta den kostnadsfria urtavleappen Garmin Face It för att anpassa din Fenix med ett foto från din smartphone. Hämta bara appen, välj en bild från ditt fotobibliotek, justera tidsvisningen och ange den som klockans urtavla. Oavsett om det är en vacker vy från din senaste vandring eller en bild av din nya hundvalp kan du göra din klocka personlig och unik med Garmin.

 

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.