Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ljusmätare Digiflash 2

Gossen Ljusmätare Digiflash 2

Artikelnummer: 1003567
3 690 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara
Gossen Digiflash 2
Digiflash 2 är en kompakt exponeringsmätare för mätning av blixtljus och befintligt ljus, infallande (mot ljuskälla) samt indirekt (mätning mot motiv). Fördelen med lös ljusmätare jämfört med den inbyggda exponeringsmätaren/automatiken i kameran är att fotografen kan ha total kontroll över ljussättningen i motivet. Särskilt vid fotografering med blixtljus kommer exponeringsmätaren till sin rätt. Ljusmätararen ger fotografen möjlighet att exakt ställa in blixtljuset i både styrka och positionering.

Ställ in exponeringsmätaren på samma ISO-tal som kameran. Bestäm om ljuset ska mätas infallande (direkt mot ljuskällan med diffusorn framför mätcellen) eller indirekt mätning (mätcellen, utan diffusor, riktad mot motivet).
Tryck ned knappen för exponeringsmätning, läs av EV-värdet i displayen på Digiflash 2 och vrid fram samma värde på skalan. Vid blixtljusmätning, koppla blixten synksladd till Digisix 2 eller till Skyport Transmitter (vid användnin av Elinchrom studioblixtar). Tryck därefter på knappen för exponeringsmätning på Digiflash 2.
Nu visar Digiflash 2 alla kombinationer av exponeringstid och bländare som kommer att ge rätt exponering. Du kan alltså fritt välja en kombination som passar ditt motiv bäst.

Digiflash 2 har dessutom inbyggd timer för mätning av långa exponeringar (B), inbyggd termometer som t.ex. kan visa temperaturen i din kameraväska, samt inbyggt klocka med alarm.
@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.