Ta en titt i Emma Svenssons kameraväska

Emma Svensson, även känd som RockfotoEmma, är en mångsysslande frilansfotograf och entreprenör. Allt började på en konsert ett år efter studenten och i dag har hon jobbat som fotograf i 13 år. Här delar Emma med sig av utrustningen hon använder sig av på sina fotograferingar.

Kamerahusen

Canon EOS 5D Mark IV & Canon EOS 5Ds

I Emmas väska finns två professionella kamerahus. Hon använder sig av Canons högupplösta EOS 5Ds samt det senaste flaggskeppet EOS 5D Mark IV. Drömmen för Emma vore att ha en mellanformatskamera från Hasselblad till modefotograferingarna men som det ser ut i dagsläget använder hon sig mest av 5D Mark IV. Varför hon oftast väljer denna före 5Ds är för att hon tycker 5Ds levererar så stora filer att det inte alltid går tillräckligt snabbt.

Fullformatskameran Canon EOS 5D Mark IV är ett perfekt val oavsett om du fotograferar eller filmar bröllop, porträtt, natur, landskap, jobbar som sportfotograf eller fotojournalist. En 30,4 megapixels CMOS-sensor, 4K-inspelning, seriebildstagning med 7 bilder per sekund samt ett snabbt och exakt autofokussystem med 61 autofokuspunkter ger bilder och filmsekvenser med fina detaljer, även i riktigt tuffa förhållanden.

Canon EOS 5Ds är fullformatskameran med riktigt hög upplösning. Hela 50,6 megapixlar ger dig stora möjligheter att fånga otroliga detaljer samtidigt som du har möjlighet att beskära bilden och fortfarande få ut en högupplöst bild. Den höga upplösningen gör kameran perfekt för dig som arbetar med reklam eller fotar annat material som ska printas och förstoras upp riktigt stort.

Emma Svensson

Favoritobjektivet

Canon EF 24-70mm f/2,8L II USM

Emmas favoritobjektiv i de allra flesta situationer är Canons EF 24-70mm f/2,8L II USM. Oavsett om hon fotograferar konserter eller modeller; i studio eller på location har objektivet alltid en plats i hennes väska. "Jag använder det till allt", säger hon.

Canon EF 24-70mm f/2,8L II USM är en standardzoom av professionell kvalitet som ger riktigt bra bildkvalitet med största bländare på f/2,8 genom hela zoomintervallet. Objektivet är ett perfekt tillbehör till alla EOS fullformatskameror och passar för fotografering av allt från landskap och resor till porträtt och fotojournalistik.

Emma Svensson

Fler objektiv

Även om man kan säga att 24-70mm f/2,8 tillsammans med 70-200mm f/2,8 ofta utgör grunden och täcker in de flesta brännvidder och funktioner, så har varje objektiv sina fördelar och egenskaper och passar för olika typer av ändamål. Utöver favoriten har Emmas väska, som många andras, därför plats för ett flertal andra objektiv - ett för varje tillfälle.

Canon EF 35 mm f/1,4L II USM

Ett vidvinkelobjektiv med ett naturligt perspektiv som presterar riktigt bra även i svagt ljus. Brännvidden på 35 mm uppskattas av dokumentärfotografen tack vare sin förmåga att fånga ett motiv i sin miljö utan att bildens perspektiv förändras. Då den största bländaren släpper in två steg mer ljus än ett f/2,8-zoomobjektiv är detta objektiv optimerat för handhållen fotografering i svagt ljus.

Canon EF 50mm f/1,2L USM

Ett fast normalobjektiv ur Canons L-serie som kombinerar utmärkt bildprestanda med enastående smidig hantering och är tätat mot damm och fukt. Med den stora runda bländaröppningen presterar 50mm/1,2 utmärkt även vid sämre ljusförhållanden och ger vacker oskärpa på bakgrunden, idealisk för isolering av motiv vid stor bländaröppning och för fängslande porträttfotografi.

Canon EF 85mm f/1,2L II USM

Det ultimata objektivet för porträttfotografering. Med en stor maximal bländare och suverän optisk prestanda får du skarpa bilder med en snygg bakgrundsoskärpa och objektivet fungerar utmärkt även i svagt ljus, utan blixt.

Canon EF 70-200mm f/2,8L IS II USM

En professionell telezoom med ett slitstarkt och hållbart yttre som rymmer ett avancerat inre med bland annat fluorit- och UD-linser som förbättrar bildkvaliteten samt en bildstabilisator i 4 steg för skarpa bilder även utan stativ. USM-motorn (Ultrasonic Motor) är av ringtyp med en AF-algoritm som gör den snabba autofokusen nästintill ljudlös. Bländarvärdet på f/2,8 gör att objektivet presterar riktigt bra även i svagt ljus och den 8-bladiga cirkelformade bländaren ger en vacker bokeh vid fotografering med stor bländare.

Canon T-SE 45mm f/2,8

TS-objektiv (Tilt and Shift) kan svängas och sidförskjutas på ett liknande sätt som objektiv till en storformatskamera. Det ger unika möjligheter att lägga skärpan i ett plan som inte är parallellt med filmen eller bildsensorn, undvika störande linjer och speglingar, med mera. Brännvidden på detta objektiv är 45 mm vilket ger ett naturligt perspektiv för de flesta motiv.

Emma Svensson

Kompaktkameran

PowerShot G7 X Mark II

Kompaktkameran är den ultimata kameran att stoppa i fickan och ha med överallt och en avancerad modell med många kreativa och manuella möjligheter är ett perfekt komplement till systemkameran. I Emmas kameraväska hittar vi Canon PowerShot G7 X – en riktigt kraftfull kamera i fickformat.

G7 X har utgått och ersatts av uppföljaren PowerShot G7 X Mark II - en kraftfull kompaktkamera med en systemkameras kreativitet. Den stora bakbelysta 20,1 MP CMOS-sensorn av 1,0"-typ gör att du får fantastiska bilder med hög kvalitet i alla lägen. Det ljusstarka f/1,8-2,8 objektivet med en brännvidd motsvarande 24-100 mm tillsammans med den nya kraftfulla bildprocessorn DIGIC 7 ger dessutom en otrolig flexibilitet och oändliga kreativa möjligheter.

Direktfilmskameran

Lomography Instant Wide Central Park

Ett trevligt och roligt komplement till digitala kameror är den analoga direkfilmskameran. Förr använde man ofta Polaroidkameror för att se om exponeringen blev rätt och för att se hur ljuset föll, innan man fotograferade skarpt. Det fanns även enklare modeller av Polaroidkameran. Dessa användes främst av privatpersoner ungefär på samma sätt som vi tar snabba och direkta bilder med våra smartphones i dag. Trots att den digitala tekniken ersatt den analoga fotografin mer och mer ser vi nu ett uppsving av analoga kameror och direktfilmskameran är återigen på tapeten. I Emmas väska hittar vi Lomo' Instant Wide Central Park som är en kreativ, rolig och modern direktfilmskamera.

Lomo' Instant Wide använder sig av Fuji Instax Wide-film som är en bredare variant av den moderna direktframkallningsfilmen. Kameran ger många kreativa möjligheter såsom manuella exponeringsinställningar, bulblås samt möjlighet att multiexponera dina bilder hur många gånger du vill.

Emma Svensson

Ljussättning

Profoto Batteriblixtpaket B1

I studion och på location jobbar Emma med Profoto-blixtar. Hon har två Pro-8:or och två B1:or.

Profoto B1 är blixten att ta med oavsett var och vad du ska fotografera. TTL-funktionen klarar av att ljussätta även under de svåraste ljusförhållandena och den trådlösa funktionen tillsammans med den nätta designen och låga vikten gör den både portabel och smidig - allt utan sladdar.

Utrustningen transporterar Emma i en rullväska från Think Tank. "Bästa investeringen för det sparar min rygg!"

Ta del av mer av Emmas kamerautrustning.

Emma Svensson

Foto: Emma Svensson


2017-01-26

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.