Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

ND-filter typ

Ett graduerat eller halvtonat gråfilter (Graduated Neutral Density, GND) används för att justera exponeringen i en viss del av bilden och är väldigt populära inom landskapsfotografering. Halvtonade gråfilter finns som runda filter som skruvas direkt på objektivet och som fyrkantiga filter som kräver en viss filterhållare.

Graduerade gråfilter:

  • Soft GND – Ger en mjuk övergång från mörkt till ljust. Passar för ojämn horisont.
  • Hard GND – Ger en hård övergång från mörkt till ljust. Passar bra till rak, definierad horisont.
  • Reverese GND – Filtret är som mörkast i mitten och ljusare upptill. Passar bra till solupp- /nergång.
  • Horizon/Center - Filtret har ett mörkt parti i mitten och används när ljuset är kraftfullt och fokuserat vid horisonten. Passar bra ihop med GND-filter

2017-05-29

Dela

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.