Fotostudio

kb_b_studiofotokampanj.jpg

Lär dig mer om att fotografera i studio

Vi har lösningarna för dina projekt, oavsett om du vill fotografera portätt, produktbilder eller stileben. Du behöver en systemkamera, objektiv, studioblixtar, bakgrund, ljusformare och tillbehör – låter detta krångligt ? ingen fara vi har paketen för dig som vill börja med studiofotografering eller om du redan är ett proffs.

Bygg upp din studio för produktfoto

Här hittar du lösningar för produktfotografering oavsett om du ska fotografera kläder, smycken eller bilar. Klicka in för att hitta blixtpaket, fotobord, ljusformare och annan utrustning anpassat för produktfotografi.

Vi erbjuder dig lösningar från den enklaste fotostudion till ett helautomatiserat arbetsflöde för produktfoto. 

Fotostudio anpassad för porträtt

Läs mer om hur du bygger upp din fotostudio anpassat för dig som som fotograferar porträtt oavsett om du tar personalbilder, fotograferar barnen eller dina husdjur. Vi har lösningar för både studio och portabla lösningar för location. I vår fotostudio på Vasagatan hittar du blixtar, bakgrundsupphängning, stativ, blixtsändare.... ... .. .. ... .. . .. . .

Ta med studion ut på location

Här hittar du lösningar för produktfotografering oavsett om du ska fotografera kläder, smycken eller bilar. Klicka in för att hitta blixtar, fotobord och ljusformare.. .I vår fotostudio på Vasagatan hittar du blixtar, bakgrundsupphängning, stativ, blixtsändare.... ... .. .. ... .. . .. . . Denna studion är uppsatt för porträtt och ... .. .. .. .. .  du kan även välja att hyra den.. .... . . . .  Norge har satt upp denna som ser ut så här .. . . .. .

Skapa din arbetsplats i studion

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Testa att hyra vår fotostudio

Du har väl inte missat att vår butik på Vasagatan erbjuder möjligheten att hyra en fullt utrustad fotostudio? Butikens centrala läge mittemot T-centralen gör studion tillgänglig för porträtt-, person-, grupp-, familje-, barn- såväl som produktfotografering. Hyrstudions direkta anslutning till butiken gör att vi på en och samma plats kan serva dig med uthyrning och försäljning för att komplettera din utrustning.

Läs mer om blixtar och studiofotografering

5
mars

Dramatisk photoshoot med Godox-blixtar

Följ med fotograf Mikael Järnåsen när han testar Godox AD200 TTL tillsammans med rök och en dramatisk omgivning, för att skapa en ny bildserie till ett pågående bildkonstprojekt. Tidigare har han arbetat med speedlights och nu har han upptäckt tjusningen med de mer kraftfulla AD-blixtarna från Godox.

Läs mer

23
sep

Vi besöker John Hagbys studio

Vi har besökt studiofotografen John Hagby som är produktexpert och utbildare inom blixt- och studioutrustning. Vi fick en inblick i hur det ser ut i hans studio, vad han använder sig av för utrustning och fick ta del av Johns bästa ljussättningstips. Enligt John är det viktigaste att börja med att skapa en enkel ljussättning och bemästra den, för att sedan bygga vidare och utforska alla möjligheter kring ljussättning.

Läs mer

22
nov

Hur fungerar en ljusmätare – och varför ska du använda en?

Även fast du själv kanske inte är medveten om det, har du använt en ljusmätare flertalet gånger – ja, tusentals gånger till och med. Den är inbyggd i både din kamera och mobiltelefon och används för att bestämma en så korrekt exponering som möjligt för din bild. En ljusmätare kan eventuellt kännas lite ålderdomlig och ett arv från tiden när vi fotograferade med film i våra kameror, men den är högst aktuell än idag.

Läs mer

13
nov

Placering av blixt vid porträttfotografering

När dagarna blir kortare och ljuset försvinner redan på eftermiddagen, det är dags att börja tillsätta eget ljus eller testa fotografera i studiomiljö. Många kan uppfatta att fotografering med blixtar och ljussättning som svårt, men när du bryter ner det och jobbar lugnt och metodiskt kommer du upptäcka vilken kontroll du får över ljuset. En vanlig fråga är var man ska placera blixten? Svaret kan liknas med en munter fråga om hur långt ett snöre egentligen är, då det beror på vad du vill åstadkomma med din bild och vilken stil du vill ha på den. Vill du skapa en mjuk, kontrastrik, mysig, hård, mörk eller ljus bild?

Läs mer

5
mars

Studioblixtar – att tänka på innan köp

När du väljer studioblixt ska du vara mycket noga med att produkten du köper är pålitlig och är stabil/jämn i sin verkningsgrad. En uppladdad studioblixt som är redo för avfyrning har byggt upp och lagrar en extremt hög laddspänning och kan vara direkt farlig att använda om inte tillverkaren av blixten är en leverantör med stor erfarenhet av studioblixttillverkning.

Läs mer
@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.