On location

Fotografera med blixt – utomhus eller på location

1. Välj blixtpaket efter dina behov

Först måste du välja blixar du kan välja en, två, tre eller fyra blixtar – allt beroende på hur du vill fotografera. Vanligtvis är det bra att du börjar med ett blixtpaket och sedan bygger du vidare på det. Ska du fotografera på nära håll och med små ljusformare kan du börja med 200Ws men vill du använda större ljusformare eller fotografera i en större studio rekommenderar vi att du går upp i blixtstyrka till 400–1200Ws. För att fotografera på location behöver du blixtar med batteridrift och en sändare.

 

2. Säkra din utrustning 

Att fotografera på location kräver mer än bara blixtar utan utrustning för att kunna hantera din utrustning säkert som exempelvis sandsäckar för att tynga ner stativ eller till och med köpa till ännu robustare stativ då risken för att det ska välta är högre utomhus. Du behöver även en robust väska för att transportera all din utrustning. 

3. Utöka ditt blixtpaket med extra ljusformare

När du fotograferar med studioblixtar behöver du ljusformare för att skapa det ljuset du vill ha och vi har ett stort utbud med olika ljusformare.  eller om du vill ha ett krispigt ljus med intesiva skuggor då ska du välja en mindre ljusformare och placera den en bit bort. 

Ljusformare för mjuk och jämnt ljus 

Vill du skapa ett mjukt ljus behöver du en stor ljusformare och placera den nära. Tänk på att en stor ljusformare kräver mer blixtljus.

Ljusformare för hårt och dramatisk ljus

Vill du skapa mer dramatik och effekt? Då är en mindre ljusformare ett bra val då de skapar skarpare skuggor och du kan punktbelysa enklare.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.