Porträttfoto

kb_b_studiofotokampanj.jpg

Bygg din studio anpassad för porträtt

En studio för portätt och fashion kan bestå av allt ifrån en blixt till en fulländad fotostudio. Det vanligaste är att fotografera med en till tre blixtar i kombination med en bakgrund.

1. Välj blixtpaket anpasat för hur stor studio du har

Först måste du välja blixar du kan välja en, två, tre eller fyra blixtar – allt beroende på hur du vill fotografera. Vanligtvis är det bra att du börjar med ett blixtpaket och sedan bygger du vidare på det.  Har du en liten studioyta kan du börja med 200Ws men vill du använda större ljusformare eller fotografera i en större studio rekommenderar vi att du går upp i blixtstyrka till 400–1200Ws. 

Välj mellan batteri- eller nätdrift 

Börja med att göra ett val om du vill ha batteridrivna blixtar eller fasta studioblixtar. Ställ dig frågan ska du ta med dig blixtarna eller ska de alltid vara i studion? Batteridrivna blixtar är smidiga på location, när du inte vet om det finns tillgång till ström eller inte medan en fast studioblixt med nätdrift passar bättre inne i din studio. Här hittar du alla våra blixtar med batteridrift och alla blixtar med nätdrift. Glöm inte att kontrollera om det ingår sändare i ditt paket. 

 

3. Utöka ditt blixtpaket med extra ljusformare

När du fotograferar med studioblixtar behöver du ljusformare för att skapa det ljuset du vill ha och vi har ett stort utbud med olika ljusformare.  eller om du vill ha ett krispigt ljus med intesiva skuggor då ska du välja en mindre ljusformare och placera den en bit bort. 

Ljusformare för mjuk och jämnt ljus 

Vill du skapa ett mjukt ljus behöver du en stor ljusformare och placera den nära. Tänk på att en stor ljusformare kräver mer blixtljus.

Ljusformare för hårt och dramatisk ljus

Vill du skapa mer dramatik och effekt? Då är en mindre ljusformare ett bra val då de skapar skarpare skuggor och du kan punktbelysa enklare.

@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.