Podcaststudio

podcaststudio-test2.jpg

Vi hjälper dig hitta rätt produkter för podcaststudion

Vi har allt från mikrofoner och stativ till ljudmixers och hörlurar så du kan sätta ihop din podcaststudio oavsett vilken nivå du vill lägga dig på. Köp något av våra färdiga podcast-kit eller plocka själva ihop de produkter just du behöver för din pod-studio.

 

Mikrofoner till podcast

En av de viktigaste delarna när du vill spela in din podcast är såklart hur det låter. Olika mikrofoner låter på olika sätt, och det finns inget som är bättre eller sämre, rätt eller fel. Det handlar mycket om tycke och smak. Vissa personer vill ha ett murrigt, basigt ljud – där en Røde Podmic eller Shure SM7B är bra val. Vill du ha lite mer naturtroget och krispigt ljud så kan du välja en Røde NT1-A eller en Sennheiser MK 4.

Förutom ljudet så skiljer sig anslutningen mellan olika mikrofoner. Vad ska du koppla in din mikrofon eller mikrofoner i? Om du ska ansluta direkt till dator är det smidigt med en USB-mikrofon, men om du vill ansluta flera mikrofoner i ett mixerbord eller ljudkort först så kan en XLR-mikrofon vara för dig.

Hörlurar som passar för podcast

Vid producering av podcast är det viktigt att höra hur sändningen låter, oavsett om du sänder live eller spelar in. Därför kan det vara bra att investera ett par hörlurar som ger dig ett tydligt ljud över det dina lyssnare kommer att höra. Det finns flera modeller med brett frekvensomfång som innefattar både klar diskant och en djup bas. Det är också viktigt att de sitter bra eftersom du kommer använda dem under långa perioder. Egenskaper att titta på när det gäller passform är hur öronkåpor och huvudbygeln är konstruerad.

Se våra andra sidor inom ljudstudio


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i vår butik i Stockholm eller i våra Serviceshopar i Malmö eller Borås. Missa inte heller vår nyhets- och inspirationssida där du hittar inspiration och produkttips som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.