Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Förverkliga din podcastdröm

Podd, det populära radioformatet "on-demand" ökar konstant i popularitet. På Apples Podcast-plattform finns över 500 000 aktiva poddar och fler än 18 miljoner avsnitt har producerats. Startsträckan från idé till din färdiga produkt kan vara mycket kort – genom ett par produkter och några enkla metoder kan du få ett riktigt bra ljud på din produktion. Lär dig mer om podcast och ljud på vår inspirationsblogg!

Läs mer

25
apr

Vad har du i kameraväskan, Jesper Anhede?

Att fotografera på land, i luften och under vatten – och sammanlagt besöka över 80 länder världen runt låter som en omöjlighet. Men inte för Jesper Anhede, fotograf från Hjo i Västergötland som framförallt jobbar med drönarfotografering för företag och hjälporganisationer. Häng med när vi dyker ned i Jespers kameraväska och vad han bär med sig jorden runt.

Läs mer

14
mars

Cine- och fotoobjektiv – vad skiljer dem åt?

Du har säkerligen hört talas om cineobjektiv och att de passar bra när man filmar. Men vad är egentligen skillnaden mellan ett "vanligt" fotoobjektiv och dessa större, tyngre och dyrare cine- och filmobjektiv? Vi går igenom några av punkterna som skiljer dem åt.

Läs mer

11
mars

Panasonic S1/S1R - En djupare inblick med Martin Wallgren

Tillsammans med Martin Wallgren från Panasonic Nordic går vi in djupare på det nya L-mount-systemet och kamerorna S1 & S1R. Vad är de största skillnaderna mellan de två, hur skiljer sig fullformatssystemet mot Micro 4/3-systemet och vilka tillbehör kommer att fungera tillsammans med de nya kamerorna? Allt detta och mycket mer får du svar på i videon nedan.

Läs mer

22
feb

Panasonic S1 & S1R - En första titt på det nya systemet

I denna video får vi lyssna till Patricks känslor och tankar efter att han provat det nya, fullformatssystemet från Panasonic med kamerorna Lumix S1 och Lumix S1R. Vi går igenom kamerans ergonomi, funktioner och inställningar och kikar lite på tillbehör.

Läs mer

8
feb

Kameratips: Filma i slow motion

Att filma i slow motion är egentligen inte krångligare än att filma en vanlig video – det finns dock ett par saker du bör tänka på för att få så bra kvalitet som möjligt när du vill fånga långsamma sekvenser.

Läs mer

27
jan

Byt in & byt upp – så fungerar ett inbyte!

Alla kan nog någon gång relatera till känslan av att ha "växt ur" sin kamera samtidigt som tankarna fylls av en längtan efter en ny. Istället för att din gamla kamera ska stå och samla damm på din hylla kan du ta med den till oss på Scandinavian Photo där vi byter in din utrustning mot ett tillgodobelopp på ny utrustning. Samtidigt som du sparar pengar på en ny kamera kan din gamla utrustning skapa fotoglädje och minnesvärda ögonblick hos en blivande ägare.

Läs mer

7
jan

Att köpa begagnat: Vad och varför?

Det finns fler anledningar till att köpa begagnat. Om man som mig är prylnörd ut i fingrarna så är det kul att få lägga vantarna på nya prylar. En annan anledning är ju helt klart budget. När du köper begagnat får du samma pryl för en mindre kostnad samt att värdeminskningen blir mindre. Sist och absolut inte minst är miljöfrågan. Årets julklapp blev ”det återvunna plagget” och kanske blir nästa års julklapp ”den begagnade elektroniken”? I vilket fall som helst är det viktigt att använda det som produceras. Men vad ska man köpa på begagnatmarknaden och hur står det sig mot en ny produkt?

Läs mer

4
jan

Unboxing – DJI Osmo Pocket

Häng med i vår video där vi packar upp DJI Osmo Pocket och går igenom vad som följer med i kartongen samt visar några av funktionerna i denna gimbalkamera!

Läs mer

14
nov

Annas bästa tips för porträttfotografering

När hon inte arbetar i vår stockholmsbutik på Vasagatan så är Anna Evenius ofta ute på fotouppdrag, framförallt hos företagskunder där hon specialiserar sig på porträttfoto. I denna video visar Anna hur du får din modell att slappna av, hur du ska använda ljuset och dina blixtar på rätt sätt och även vilka tillbehör hon brukar ha med sig.

Läs mer

21
okt

Välj rätt ljudutrustning till din inspelning

Att ha en bra mikrofon nästa gång du ska spela in video är viktigt, men något som är ännu viktigare är vad det är för typ av mikrofon och var du väljer att placera den. I den här videon går vi igenom olika mikrofontyper, från shotgun-mikrofon till mygga och ger dig tips för att få ut mest av de olika varianterna.

Läs mer

21
sep

Välj rätt filter till din nästa bild!

I den här videon går Mikael igenom de tre olika filtertyperna, UV- (ultraviolett), ND- (neutral density) och polarisationsfilter. Han berättar om hur och när du ska använda dem, vad de olika varianterna är bra till och ger ett par bra tips vid ditt nästa filterinköp.

Läs mer

28
aug

Tre smarta tillbehör för din bildredigering

Vår serie med bildredigering är nu inne på sin tredje del och i denna går vi igenom tre smarta tillbehör du kan ha nytta av vid din bildredigering!

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.