Kom igång med astrofoto – Göran Strand

Astrofotografen Göran Strand bjöd på en föreläsning under ett digitalt event hos oss på SP. Nu har du möjlighet att ta del av eventet igen! Lär dig mer om astrofoto, vilken utrustning du behöver och ta del av Görans tips och råd för att enkelt komma igång. Häng med!

Tisdagen 15 december 2020 genomförde vi, i samarbete med Nikon, ett digitalt event där astrofotografen Göran Strand berättade hur du enkelt kommer igång med astrofoto, visade sina bilder och delade med sig av sina erfarenheter som fotograf.

Under föredraget går Göran igenom grunderna inom astrofotografering, och berättar om vilken utrustning som krävs för olika områden inom astrofoto. Han pratar även om olika stativ, teleskop, kameror och tillvägagångssätt för att ta bilderna. Avslutningsvis delar Göran med sig av sina tips på hur du enkelt kan komma igång med natt- och astrofoto.

Eventet och mer inspiration hittar du på vår YouTube-kanal!

Norrsken, stjärnor och ljusfenomen

Göran Strand har under senare år fått stor uppmärksamhet för sina bilder och filmsekvenser av olika himlafenomen. Han har bidragit med film- och bildmaterial till både svenska och internationella filmproduktioner, hela 18 av hans bilder har utsetts till ”Astronomy Picture of the Day” av NASA och 2014 använde bandet Coldplay en av hans norrskensfilmer i musikvideon ”A Sky Full of Stars”.

I oktober 2016 gav Göran ut sin senaste bok "Ljusår – ett år av ljus" och i november 2016 gavs fem av hans norrskensbilder ut som frimärken av PostNord AB. Göran har utsetts till årets bästa svenska astrofotograf 2013 och 2016 och samarbetar nu med Nikon på deras spegellösa kamerasystem som en av deras Z Creators.

Görans favoritprodukter för astrofoto

Se mer av Göran

Hemsida: www.astrofotografen.se
Instagram: @astrofotografen
Facebook: Fotograf Göran Strand


Sanna Wikström

2021-01-21

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.