Fotografera i vinterkylan

Ta på dig ett par tunna vantar under dina vanliga handskar när du ger dig ut för att fota, så slipper du stå där barhänt för att du annars inte kommer åt knapparna. Detta gäller speciellt dig som har en kamera och/eller stativ i metall, eftersom de blir iskalla (även när det är plusgrader...)


- Batterier mår inte bra i kyla och tar därför slut snabbare - så se till att ladda batterierna och ta med minst ett extra (förvara dem i en innerficka i jackan, så håller de sig varma), så att du inte står där med en blinkande röd batteri-ikon, när motivet är som bäst. Det är inte roligt!

- Blir inte snön tillräckligt vit när du fotar i autoläget? Ställ in kameran på P (eller någon av de halvmanuella lägena) och öka exponeringskompensationen några steg.

-Syns det inte hur mycket det snöar på bilderna? Har du ett fast objektiv med lågt bländartal - ställ in det på manuell fokus och vrid fokusringen så att bakgrunden blir suddig. Du behöver inte fokusera på någonting speciellt - utan klicka bara av. Snöar det mycket, så kommer några snöflingor att vara i fokus och bidra till en skön stämning!

Har du istället en extern blixt, så kan du ställa in den på låg styrka och fota rakt ut mot snön - då kommer flingorna att lysas upp och bli mer framträdande.

- Låt kameran ligga kvar i en stängd kameraväska när du kommit in från fototuren. Då tinar den 'i lugn och ro' och risken minskar att du får in fukt i kameran/objektivet.

Min favorittid för fotografering är precis när solen går upp, precis när den går ned - och när det snöar som allra bäst! :-)


Scandinavian Photo

2012-11-28

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.