Jobba och livestreama från ditt hemmakontor

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Skype, YouTube och Teams kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel – vi har lösningen till en digital arbetsplats för dig och dina kollegor.

Ta med dig kontoret hem

En första del i att ta med dig arbetsplatsen hem är att koppla in din utrustning. Arbetar du med en laptop kan du behöva koppla in en eller flera externa bildskärmar, och utöver det kanske ytterligare extrautrustning tillkommer som exempelvis kamera, tangentbord, mus och hörlurar. Det är inte alltid helt lätt att veta hur allt ska kopplas utan att du får en härva av kablar som ligger över skrivbordet. För att underlätta och få ett välstädat skrivbord hjälper en dockningsstation eller USB-hubb dig på vägen. Då kan du med endast en kabel till datorn koppla samman alla dina enheter på ett och samma ställe utan att förlora kraft och prestanda.

 

Livesänd och spela in med din video- eller systemkamera

blog-hemmakontor.jpg

När du arbetar hemifrån är det viktigt att på ett enkelt sätt kunna koppla upp dig och delta i olika möten, konferenser och utbildningar via länk. För att göra det är den inbyggda webbkameran i din dator eller en extern webbkamera en smidig lösning, men inte alltid den bästa rent kvalitetsmässigt. Ett bättre alternativ är att du använder dig utav din video- eller systemkamera. Det finns utrustning som ger dig möjlighet att koppla ihop din kamera med din dator, för att använda den som webbkamera istället. Ett produkttips med den funktionen är bland annat Cam Link 4K där du med USB och HDMI ansluter kameran till datorn för att kunna streama i hög kvalitet. Är du lärare eller föreläsare och håller i utbildningar på distans kan du med en HD60S streama ditt material samtidigt som du spelar in din livesändning. Det är perfekt om du vid ett senare tillfälle vill använda samma utbildningsmaterial en gång till.

 

 

Webbkamera vs. Cam link 4K

Förbättrat resultat av din livesändning

Oavsett om det är för möten, distansutbildning eller streaming till din YouTube-kanal finns det flera tillbehör som underlättar och förbättrar ditt resultat när du riggar upp din utrustning.

Stativ för olika användningsområden

Ett stativ kan du använda dig av för att kameran ska hamna på rätt plats, och det hjälper dig även att kunna sätta upp din kringutrustning. Beroende på vad det är du ska filma så finns det olika sorters stativ att välja mellan. Det finns stativ att fästa på skrivbordskanten eller ställa på skrivbordet. Gör du mer rörligt material, och behöver få med hela skrivbordet eller kanske en tavla i bakgrunden vid exempelvis distansutbildning, finns det även videostativ som du kan ställa på golvet en bit ifrån arbetsplatsen.

Mikrofon och headset

Den inbyggda mikrofonen i din dator eller kamera är inte alltid den bästa, och det finns inget mer irriterande än när det sprakar i mikrofonen eller när omgivningsljudet tar över. Genom att ansluta en extern mikrofon minskar du störande ljud från din omgivning vilket gör att den du pratar med hör dig bättre och kommunikationen blir enklare.

Är du personen som vill kunna röra dig fritt i rummet under samtal? Då är ett trådlöst headset ett perfekt altternativ. På exempelvis Logitech H600 kopplar du in en USB-mottagare i din dator och så har du tio meters räckvidd att röra dig på. Ett annat alternativ är Saramonic Blink 500 som består av två delar: en mottagare och en (eller flera) sändare med inbyggd mikrofon. Mottagaren ansluter du direkt i din kamera eller smartphone och sändaren fäster du med ett clips på dig själv.

Ljus för videosamtal

En annan viktig del vid din livestreaming är ljuset. Att ansluta en LED-belysning vid din arbetsplats gör att du kan placera dig var som helst i hemmet oberoende av omgivningsljuset. Det finns LED-paneler som du kan fästa direkt på kameran och andra varianter som du istället sätter på ett stativ eller fäster i skrivbordet. En mycket kompakt variant av LED-belysning är en Lume Cube Air som du kan fästa på stativ, på kameran eller använda fristående.

Smartphone som alternativ

Har du ingen video- eller systemkamera har du troligtvis ett bättre alternativ till webbkameran i din ficka – din smartphone. De flesta smartphones är utrustade med en kamera som många gånger har bättre kvalitet än den inbyggda webbkameran i datorn. Genom att koppla de rätta tillbehören till din smartphone kan du få ett streamingverktyg som fungerar i ditt hemmakontor. 

 


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp med att hitta rätt utrustning och mjukvara för dina behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.se, 0770-771100 eller genom att besöka oss i någon av våra butiker i Stockholm och Malmö eller i vår Serviceshop i Borås. Missa inte heller vår nyhets- och inspirationssida där du kan hitta mer inspiration och produkttips som hjälper dig att bli ännu bättre på att skapa häftiga bilder och videos.

Lycka till!


Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.