Så här fixar du kreativ oskärpa

Att skapa en snygg bakgrundsoskärpa, bokeh, är en rolig del av fotoandet. Jag tänkte visa ett enkelt, snabbt och billigt sätt att skapa en kreativ bokeh.

Börja med att skruva av ditt UV-filter från objektivet och rita sedan av det på ett papper, jag använde ett vanligt vitt kopieringspapper.

Klipp sedan precis innanför linjen för att få en vettig passform till ditt filter. Det är inte nödvändigt att pappret passar perfekt, det fungerar utmärkt även om det glappar lite.

Vik därefter pappret på mitten och klipp ut den form du vill ha. Jag valde att testa med en hjärtform. Lägg sedan pappret mellan frontlinsen och UV-filtret och skruva tillbaka det.

Nu är det bara att börja fota.

Resultatet blir att bakgrundsoskärpans ljuspunkter blir hjärtformade. Ett kul sätt att leka med bokeh.


Scandinavian Photo

2014-12-18

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.