Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi synliggör kreatörer!

I denna svåra tid är det viktigare än någonsin att vi stöttar, peppar och lyfter varandra. Coronaviruset har på kort tid haft förödande effekter för egenföretagare och frilansare inom kulturella och kreativa näringar. Vi på SP vill göra vad vi kan för att stötta dessa fantastiska kreatörer. 

Vi vill visa upp och berätta om några av de egenföretagare, frilansare och kreatörer som har gjort SP till det vi är idag. Nu hjälps vi åt att tillsammans hålla Sveriges kreativa näringsliv rullande!

FOTOGRAFER


Anki_Blomqvist.jpg

Anki Blomqvist

Jag heter Anki Blomqvist och jobbar som fotograf med bas på Österlen. Jag har varit verksam inom foto i över 20 år, främst i Stockholm. Kreativt sett fokuserar jag nu på interiör, miljöer och stilleben samt porträtt ibland. Med mina bilder vill jag förmedla ett stillsamt lugn. Mitt projekt "Last Years Flowers" ligger mig extra varmt om hjärtat. I serien vill jag på ett enkelt sätt berätta om det vackra och paradoxala med tiden, hur något förändras och försvinner, men ändå alltid förblir kvar.

Hemsida: www.ankiblomqvist.se/lastyearsflowers
Instagram: @fotograf_ankiblomqvist

francus.jpg

Francus

Marcus fotograferar kommersiellt och jobbar med både små och stora företag. Han har en attraktion för den rena formen, spänningen i komposition, samspelet mellan ljuset och skuggorna.

– Min specialitet är att med bilder på olika sätt lyfta eller stärka oetablerade som väletablerade varumärken så att de kan tala för sig själva.

Hemsida: www.francus.se
Instagram: @francus.se

zelda-ringstrom-foto.jpg

Zelda Ringström Foto

Jag började mitt fotograferande i ett svalt pressbås i en hockeyrink men svängde av slumpen över till bröllop och så småningom mode. Att få fotografera kärlek är för mig oersättligt och något jag förhoppningsvis kommer göra en lång tid framöver, men att fotografera mode gör mig brinnande och målmedveten. Jag började fotografera mode efter att jag själv arbetat som kontrakterande modell i två år och under lika lång tid fått bemöta orimliga ideal att rätta mig efter, bland annat speciella vikt- och måttkrav. Det gjorde mig rasande och skapade en vilja att förändra branschen. Idag kombinerar jag mitt frilansande med mina studier, men en dag ska jag leva på att krossa vartenda kroppsideal det här samhället har, genom att fotografera vackra, unika och omåttade människor. För det är det vi är och alltid kommer vara, människor, oavsett mått och vikt.

Hemsida: www.zeldaringstrom.com
Instagram: @zeldaringstrom

marie-de-verder.jpg

Fotograf Marie de Verdier

Jag är porträttfotograf med studio i Alingsås. Jag fotograferar alla typer av porträtt, både privatpersoner och företag, samt gör produktfotograferingar och så här års är jag en fena på att göra snygga studentskyltar!

Har du bilder från minneskort/USB/telefon? De printar jag snabbt och enkelt! Kopior av gamla bilder? Fixar jag! Jag är även ombud för inlämning av överföring av S8/VHS etc till DVD/hårddisk.

Hemsida: www.mariedeverdier.se
Instagram: @fotograf_marie_de_verdier

thomas-h-johnsson.jpg

Fotokonstnär Thomas H Johnsson

Fotoutställningen ”Swedish Blue I” visas just nu på Arbetets museum i Norrköping. Över hundra fotografiska verk är representerade. Och alla fotografier är till salu i en signerad och äkthetsstämplad sk open edition. För att minimera risk för smittspridning kan även verklista med fotografier mejlas som PDF. Kontakta Thomas H Johnsson vid intresse.

Hemsida: www.thomashjohnsson.se

captured-by-j-kivinen.jpg

Captured by Jennifer Kivinen

Jag brinner för spontana ögonblick och att fånga naturens och människors glöd i sin enkelhet. Där kreativiteten kommer till mig, utan att jag jagar den. Jag går igång på färger, skuggor och ljusets magi. Mitt namn är Jennifer och jag är frilansfotograf. Bröllop, mode och storytelling klappar hjärtat extra för och det vill jag gärna arbeta mer med.

Hemsida: www.capturedbyjk.com
Instagram: @jenniferkivinen

johan-stahlberg.jpg

Johan Ståhlberg Photography

Jag frilansar som content creator (bild, text, video) men är i grund och botten mode- och porträttfotograf. Just nu håller jag bland annat på med ett samarbete med konstnären Viktoria Möller som kommer bli två bilder där vi slår samman våra alster till ett. Och sedan blir en del av en utställning.

Hemsida: www.johanstahlberg.com
Instagram: @johan_stahlberg

wigart-photography.jpg

Wigart Photography

Hej! Jag heter Hanna, jag är 25 år och är en självlärd djurfotograf, utbildad Zoolog och jag har bott i Zimbabwe sedan ett år tillbaka. Att bo och jobba i Zimbabwe har gett mig fantastiska möjligheter att fotografera vilda djur i Afrika. Jag brinner för att fånga djurens personligheter på bild och att visa människor hur vackra djur är. Jag säljer alla mina bilder som konst och fokuserar mycket på djurporträtt. Min dröm är att bli djurfotograf på heltid.

Hemsida: www.wigartwildlife.com
Instagram: @wigartwildlife

mikaela-davholt.jpg

So Lovely

Jag är ett litet företag, baserat i Höllviken, som brinner för att skapa minnen och interaktion tillsammans med fina familjer och speciellt nyfödda bebisar. Det bästa jag vet är att kunna leverera fantastiska minnen till familjer och älskar att få vara en så stor del under både graviditet och under den absolut första tiden för helt nya bebisar.

Hemsida: www.michaeladavholt.se
Instagram: @fotograf.solovely

alexander-soderling.jpg

Alexander Söderling

Mitt namn är Alexander Söderling och jag är en fotograf från Göteborg. Jag brinner för att fota klockor och porträtt. Håller för tillfället på att fota porträtt för min utställning som jag förhoppningsvis kommer ha till hösten!

Hemsida: www.alexsoderling.com
Instagram: @alexsoderling @imalexsoderling

ebba-nordqvist.jpg

Ebba Nordqvist

Jag är 21 år gammal och kommer ifrån Mantorp, Östergötland. Jag frilansar som fotograf med fokus på porträtt! Med mitt stora intresse för människor och våra olikheter så försöker jag lyfta de bitarna via kameralinsen. Olikheter alltid stått mig väldigt varmt om hjärtat. Tanken av att ingen mer på denna jord ser ut som mig. Och ingen ser ut som dig! Att vi alla bär på något unikt. Finns något väldigt vackert i det – att vi alla är och ser olika ut oavsett var vi befinner oss. Detta har automatiskt blivit en röd tråd i mitt skapande och jag vill att fokuset ska ligga på att inspireras, känna igen sig och lyftas som individ. Det ska inte finnas något rätt och fel. Lika barn leka bäst, olika barn leker nya lekar.

Hemsida: www.ebba-nordqvist.format.com
Instagram: @ebbanordqvist

amplifyphoto-new.jpg

Amplifyphoto

Vi drivs av att skapa och hjälpa. 90 % av våra kunder är företag som vi hjälper med porträttfoto, verksamhetsfoto, produktfoto samt film. Vår styrka är en mångsidig kreativitet och ett brinnande intresse för att hjälpa våra kunder på bästa sätt. Vi vill göra det enkelt för våra kunder och erbjuda kostnadseffektiva lösningar. Det roligaste med att arbeta som fotograf är mötet med alla klienter och att kunna hjälpa någon med hjälp av bilder och film som man fångar.

Hemsida: www.amplifyphoto.com
Instagram: @amplifyphoto

Julia_Moon.jpg

Julia Moon

Jag är en fotograf med en bred kundkrets. Jag fotar allt från goa små nyfödda till tidningsomslag med heavy metal-band. Jag har svårt att fokusera på bara en typ av genre för jag tycker om att fota så himla mycket olika grejer! Jag har tre småbarn med en rockstjärna så fokus blir mycket på just barn och musik. Vilket ändå känns som en härlig kombo.

Hemsida: www.juliamoon.se
Instagram: @juliamoonphoto

moa_foss.jpg

Moa Foss

Genom att vara född och uppvuxen i den skandinaviska naturen har varje dag blivit en ny utmaning för Moa Foss att fånga världens skönhet. År efter år av denna erfarenhet har gett henne förmågan att hitta det unika i varje ögonblick. Stunderna från dessa ögonblick – delas med dig nu.

Hemsida: www.moafoss.com
Instagram: @moa.foss

elliot_nyhlin.jpg

Elliot Nyhlin

Jag heter Elliot Nyhlin, baserar mig i Stockholm, och producerar run-and-gun foto- och videocontent åt företag. Försöker hela tiden utveckla min visuella stil med nya kompositioner och ljus för att skapa en intressant bild runt motivet. Kolla in vad jag gjort tidigare och se om det är något för er!

Hemsida: www.e.nyhlin.com
Instagram: @e.nyhlin

Paulina_Torbjörnsen.jpg

Studio Paulina Torbjörnsen

Stockholmsbaserad livsstils-, musik- och fashionfotograf. Jag värdesätter det tekniskt perfekta likvärdigt med det konstnärliga. Mina primära områden är kommersiellt, fashion, musik, porträtt, dokumentation & BS. Perfektionist i allt jag gör och strävar efter att använda all min kompetens, känslor och kreativitet för de allra bästa resultaten.

Hemsida: www.paulinatorbjornsen.com
Instagram: @paulinatorbjornsen

BRÖLLOPSFOTOGRAFER


Werthers-Foto.jpg

Werthers Foto

Jennie heter jag, är 26 år, driver Werthers Foto och har fotograferat cirka 50 bröllop. Jag älskar skratt och glädje i mina bilder och mitt mål är att skapa personliga, naturliga och kärleksfulla bilder. Varje bröllop är unikt, men med mycket erfarenhet som jag har så kan jag ligga ett steg före och fånga alla unika och underbara ögonblick. Känner ni att ni är lättsamma, glada, spralliga och faller lätt för dåliga skämt? Hör av er till mig så löser vi detta på en gofika!

Hemsida: www.werthersfoto.se
Instagram: @werthersfoto

fotograf-i-varmland.jpg

Fotograf i Värmland

Jag heter Emma Johansson och jag är en frilansande fotograf specialiserad på bröllop- och gravidfotografering! Jag utgår från Kristinehamn i Värmland, men fotograferar i hela Sverige! Mitt mål som fotograf är att fånga de naturliga stunderna. Jag använder mig av det naturliga ljuset och fotograferar i härliga naturmiljöer. Min bildstil är romantisk, jordnära och bohemisk, med varma, dova toner.

Jag är snart 25 år gammal och bor i Kristinehamn tillsammans med min sambo Björn. På fritiden älskar jag att gå promenader i skogen, umgås med nära och kära och är besatt av Sagan om ringen-trilogin!

Hemsida: www.fotografivarmland.com
Instagram: @fotografivarmland

annelie-j-photography.jpg

Annelie J Photography

Jag gillar att fånga ett bröllop med alla vackra detaljer, från klänningen till bordsdukningen, och ta bilder av dina vänner och familjer när de gläds med er på er stora dag. Men mest av allt älskar jag att ta känslofyllda och minnesvärda bilder av er tillsammans.

Hemsida: www.anneliejphotography.com
Instagram: @anneliejphotography

sara-flyckt-photography.jpg

Sara Flyckt Photography

Jag heter Sara Flyckt och är en bohemisk gravid- och bröllopsfotograf som fångar er kärlek på ett enkelt, varmt och personligt sätt. Ni får mysa, dansa och busa i magiska solnedgångar, på vackra ängar och i fina skogar. En känsla av frihet och kärlek. Inte bara fina bilder, utan också en fin stund att för alltid minnas.

Hemsida: www.saraflyckt.com
Instagram: @saraflycktphotography

FILMSKAPARE & PRODUKTIONSBOLAG


Linus Larsson

Aspirerande ung filmskapare som producerar film för företag och artister. Alltid känt mig som en skapare och idémakare. Hittade film i tonåren och började drömma om att försörja mig på det. 3 år senare nådde jag drömmen. Idag reser jag runt i hela landet på festivaler, producerar musikvideor och content för större artister och företag och förevigar bröllop som film.

Hemsida: www.linus-larsson.se
Instagram: @linusphotos

Zazen-Design.jpeg

Zazen Design & Production

Vi är ett litet produktionsbolag i Stockholm som hjälper företag och organisationer med deras videoproduktion. Vi jobbar mycket med casefilmer, employer brandingfilmer och företagsfilmer.

Hemsida: www.zazendesignandproduction.se
Instagram: @zazendpsweden

Kevin Muturi / Muturi Media

Jag är en 23-årig frilansande fotograf och filmskapare från Stockholm. Kameran plockades upp första gången som 13-åring och har under det senaste året frilansat på heltid. Jag älskar variation och att testa på nya sätt att skapa, och därför kan jag inte kategorisera mig som en specifik typ av fotograf. Online content är vad jag gör bäst!

Hemsida: www.kevinmuturi.com / www.muturimedia.com
Instagram: @kevinmuturi / @muturimedia

Mats Lind

Jag har varit verksam fotograf sedan millenniet. Nästan alla mina uppdrag är kommersiella och variationen på innehåll stor. Från en ljussatt råvara i studio via en vidsträckt landsväg i Sydamerika till ett dramatiskt porträtt i fjällandskap är vad som gör detta yrke så underbart. Idag upptar både foto och film lika stora delar av min verksamhet.

Hemsida: www.matslind.com
Instagram: @matslindphotography

Showreel 2020 from Made by Waves on Vimeo.

Simon Søgaard Vallinder

I’m a freelance 3D artist, working with projects from 3D illustrations to short films. What I love the most is collaborating with other great people. I never stop trying new things and challenging myself with new techniques. When I’m not working, I love going out into the world and having an experience, or simply grabbing a cup of coffee.

Hemsida: www.bywaves.se/simon
Instagram: @motionbysimon

ALXDR

Jag heter Aleks Magnusson och är 24 år. Stockholmsbaserad fotograf som jobbar både med stillbild, rörligt och grafiskt material. Jag är främst inriktad mot filmproduktion/reklamfilm och produktplacering men också stillbild inom mode, porträtt och produktplacering.

Hemsida: www.aleksmagnusson.com
Instagram: @aleks.magnusson

Studio Tindefjord

Henrik Tindefjord, som driver bolaget, har under flera år producerat visuellt material för olika varumärken. Arbetar ofta med hela produktionsprocessen – från idé till leverans, inom stillbild och rörligt, i egen regi och i samarbete med olika byråer. Både drivit egen fotostudio och varit anställd studiofotograf. Egenföretagare sedan 2014.

Hemsida: www.henriktindefjord.se
Instagram: @henriktindefjord

Andreas Munter

Andreas Munter är en 18-årig kille från Trollhättan som producerar reklamfilmer och videor till företag. Han har alltid varit en kreativ och innovativ kille som brinner för sitt arbete genom att filma och redigera. Sedan liten har han alltid drömt om att jobba med film och idag jobbar han med klienter över hela Sverige och hjälper till med musikvideor till Sveriges största artister.

Hemsida: www.andreasmunter.se
Instagram: @andreas_munter

Tiedtke

"Skills are cheap. Passion is priceless." Det är mitt favoritcitat, för det är verkligen sant. Jag är en självlärd filmfotograf, redigerare och VFX-are som tror 100 % på att passion behövs för att lyckas. Jag spenderar ofta sena nätter med att lära mig nya saker och finslipa hantverket. Min senaste video gjorde jag tillsammans med min barndomsidol – vilket drömjobb!

Hemsida: www.youtube.com/tiedtkeio
Instagram: @tiedtke

ILLUSTRATÖRER, DESIGNERS & COPYWRITERS


emelie-salomonsson.jpg

Emmelie Salomonsson

Mitt namn är Emmelie och frilansar som illustratör. Jag har nyligen illustrerat boken Mika & Mille – Den magiska mobilen som ges ut av @Idusforlag, skriven av @kickicollen. Mika och hennes mysiga hund Mille hittar en magisk mobil som skickar ut dem på spännande uppdrag. Utöver barnböcker arbetar jag med bokomslag och redaktionell design. Men jag är öppen för alla kreativa idéer! Jag bär på stor arbetskapacitet och fantasi. Letar man efter en illustratör så är det bara att kontakta mig!

Hemsida: www.mlieee.se
Instagram: @mlieee

sofias-creative-space.jpg

Sofia’s Creative Space

Jag är en kreativ idéspruta med öga för detalj och lång erfarenhet av kommunikation mellan människor i alla åldrar och delar av världen. Jag omsätter olika företags hjärta och själ till visuella budskap genom logotyper, visuella profiler samt det grafiska utseendet på WordPress-sidor. Jag hjälper gärna också till att ta fram annat grafiskt material och stärker upp inhouse på frilansbasis. Jag brinner för det jag gör och är mån om att mina kunder blir nöjda. Hör gärna av er till mig!

Hemsida: www.sofiascreativespace.com
Instagram: @sofiascreativespace

linda-karlsson.jpg

Linda Karlsson / Copywriter

När allt ställs på sin spets så betyder orden allt. Jag frilansar som copywriter och kreatör inom kommunikation, reklam och marknadsföring, och kan hjälpa dig med alla typer av texter – från A till Ö och allt däremellan.

Hemsida: www.lindakarl.se
Instagram: @lindakarl

marmalade-moon.jpg

Marmalade Moon

Jag är en illustratör och art director med bakgrund som grafisk formgivare. Jag jobbar mycket med att illustrera utbildningsmaterial, spel och illustrerade kartor. Ritar människor och gör tabeller och annan infografik. Jag har många idéer och tycker även att det är roligt att göra illustrationer och mönster till tyger, pappersvaror och förpackningar.

Hemsida: www.marmalademoon.com
Instagram: @marmalademoon.design

nilsson-crwth.jpg

Nilsson CRWTH Reklam & Designbyrå

Vi är ingen fabrik – vi är en växellåda! Vi arbetar med design, reklam och kommunikation, utifrån en föränderlig kärna. Vi anpassar processer, team och modeller efter våra kunder. Och det är alltid uppdraget som får styra. Nyfikna korsar vi våra historiska och kommersiella erfarenheter med ett öppet och kreativt sinne. Med mängder av goda idéer skapar vi verktyg och förutsättningar, färdiga att förverkligas.

Hemsida: www.nilssoncrwth.se
Instagram: @nilssoncrwth @perandershovbom72 @underhypnos

fashion-factory-sweden.jpg

Fashion Factory Sweden – Textil & Designbyrå

Vi kallar oss Kreativa Nomader! Vi är samarbetspartnern som kan hjälpa er med allt från design till produktion. Är du i uppstart eller redan i ett etablerat företag? Med vår kompetens kan vi se ert företag med nya ögon och bidra med ny kunskap och andra perspektiv. Vårt mål är att hitta och leverera lösningar som tar ditt företag till nästa nivå!

Hemsida: www.fashion-factory.se
Instagram: @fashionfactorysweden


2020-03-23

Dela

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.