Lär dig mer om streaming

kb_1200x400_streaming_v2.jpg

Intresset för att spela in och streama video är stort och möjligheterna till att sända sport, möten, event, utbildningar och föreläsningar är många. Oavsett om spelar in material som du streamar vid ett senare tillfälle eller livesänder ett evenemang – kan du här fördjupa din kunskap och få tips på produkter för både inspelning och streaming.

Här nedan hittar du ett litet urval av de produkter och lösningar vi kan erbjuda. Vi hjälper dig gärna att hitta kompletta lösningar för just dina behov oavsett om det är relativt små och enkla lösningar eller stora professionella flerkamerasystem. Kontakta oss gärna och förklara dina behov på info@scandinavianphoto.se för konsumentfrågor, och för de lite större, profesionella lösningarna skickar du ett mail till videopro@scandinavianphoto.se. Kika gärna också in på vår företagssida där du hittar kontaktuppgifter till alla våra B2B-säljare och Procenter om du önskar att boka ett besök, antingen i vår butik eller på plats hos er!

Streama hemifrån – produkter för hemmakontoret!

När du arbetar hemifrån är det viktigt att på ett enkelt sätt kunna koppla upp dig och delta i olika möten, konferenser och utbildningar via länk. Det finns utrustning som ger dig möjlighet att koppla ihop din video- eller systemkamera med din dator, för att använda den som webbkamera istället. Tillbehör som headset för bra ljud är nästan ett måste och ett stativ kan vara bra för att kameran ska hamna på rätt plats, och det hjälper dig även att kunna sätta upp din kringutrustning så som belysning m.m.

Vill du vet mer om att streama hemifrån? Läs blogginlägget här!

Smarta streamingkit

Dessa paket riktar sig mot dig som vill ha en färdig lösning med genomtänkta produkter för att skapa högkvalitativa och professionell video och livestreamningar. Viktiga egenskper videokameror bör ha för att vara optimerade för streaming är exempelvis motorzoom för mjuka inzoomningar, mikrofoningång, anslutning till fjärrkontroll (LANC-kontakt eller liknande), kunna leverera ut en ren videosignal, drivas på 220V m.m.

Sony AX53 med stativ och tillbehör

Ett streamingkit med Sony AX53 videokamera där du enkelt kopplar in ett trådlöst myggmikrofonkit och sedan ansluter direkt via Magewell-konverteraren till datorns USB-port. Det är enkelt att komma igång och använda, även om du inte har några förkunskaper om streaming eller videoinspelning. I paketet medföljer även ett Sony-stativ med inbyggd fjärrkontroll som ger dig möjlighet att få mjuka in- och utzoomningar direkt från stativet. 

Dubbla kameror med stativ, bildmixer och andra tillbehör

Det här är paketet med extra allt! Dubbla Canon XA11 med extra batterier som är en kraftfull och mångsidig kamera med CMOS-sensor och professionella arbetsflöden. Placera kamerorna på de stadiga Benro stativen och du har möjlighet att filma från flera vinklar samtidigt. Till din hjälp är stativen utrustade med en nivileringskula som gör att du kan ställa kameran rakt även fast underlaget inte är det. Köp till en fjärrkontroll (VZ-RL100) och du får möjlighet att styra in- och utzoomningar på din kamera direkt från stativet. Fånga upp ljudet med de trådlösa myggkiten och granska ditt inspelade material på de ljusstarka monitorerna från Feelworld. Paketet innehåller även en bildmixer från Blackmagic för att du ska få ett professionellt resultat på din streaming.

Få videon från kameran till datorn

Genom att använda ett videokort eller en dongel får du på ett smidigt sätt över din video från en vanlig videokamera till datorn.

Bildmixer och andra streamingtillbehör

En livestreaming handlar inte bara om kameran. Utrustning som ljud och ljus kan enkelt förstärka upplevelsen och göra resultatet mer tilltalande till din publik. Bildmixers är ett sådant tillbehör och som också ger din streaming en professionell känsla. Växla mellan olika kamerakällor, addera effekter m.m. Det finns både större och mindre varianter som du enkelt kan koppla in till din dator.

Richard Sandberg har varit anställd som säljare av videoutrustning på Scandinavian Photo i flera år. Han har nu delat med sig av sina bästa produkttips just för att du ska få till en proffsigare känsla till din livestreaming!

Läs blogginlägget här!

Spela in eller streama med mobil och gimbal

Med detta paketet kommer du snabbt igång att börja filma eller livestreama exempelvis till Youtube, Facebook eller Instagram. Anslut din mobil till mikrofonmottagaren och placera den sedan i den elektroniska gimbalen från Moza. Nu har du en videosetup med bra ljud, video utan kameraskakningar och din egna smartphone som videokamera.

Lär dig mer om videoinspelning och streaming

18
mars

Jobba och livestreama från ditt hemmakontor

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Skype, YouTube och Teams kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel – vi har lösningen till en digital arbetsplats för dig och dina kollegor.

Läs mer

15
okt

Förstärk din streamingupplevelse med rätt tillbehör!

En livestreaming handlar inte enbart om vad för kamera du har. Utrustning som ljud och ljus kan enkelt förstärka upplevelsen, som ibland kan vara det som behövs för att det ska bli mer tilltalande för din publik. Richard Sandberg har varit anställd som säljare av videoutrustning på Scandinavian Photo i flera år. Han har nu delat med sig av sina bästa produkttips just för att du ska få till en proffsigare känsla till din livestreaming!

Läs mer

28
juni

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

19
okt

Att våga prata framför kameran

Att höra sig själv för första gången på en ljudinspelning kan kännas lite läskigt. ”Låter jag så?!” kan en första reaktion bli och dina vänner svarar troligtvis ja – vilket antagligen är ett högst ärligt svar. Hur vi hör oss själva prata stämmer oftast inte överens med hur omgivningen hör oss. När du lyssnar på en inspelad version av dig själv saknas kroppens resonanslåda och det kan låta ljusare och tunnare än när du hör dig själv prata.

Läs mer

5
okt

Bättre ljud vid inspelningar

För att skapa och spela in ett bra ljud i dina inspelningar gäller det att hitta en smidig lösning som passar dig, oavsett du har tänkt att filma med mobilen eller med en system- eller videokamera. Vi har tidigare gjort några blogginlägg om hur du skapar bra ljud med våra produkter och nu ska vi ta dig vidare då det hela tiden kommer nya produkter som kan hjälpa dig till ett bättre ljud och höja kvaliteten på dina inspelningar. Det finns smidiga lösningar både för dig som spelar in film med mobilen, system- eller videokamera.

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.