Lär dig mer om video

Att spara minnen och föreviga upplevelser på film har länge varit en del av mångas vardag. Det har även blivit vanligare att spela in och streama sitt material på sociala plattformar. Oavsett om du vill filma med en systemkamera, videokamera eller mobilkamera så hittar du produkterna hos oss. Vi hjälper dig att komma igång med ditt filmande, bli inspirerad till nytt innehåll och uppgradera din utrustning.

Video för alla

En klassisk handhållen videokamera har nog nästan alla provat att filma med någon gång i sitt liv. Sony AX53 är en handkamera med professionella funktioner såsom balanserad bildstabilisering och snabb autofokus. Du kan enkelt välja mellan helt automatiska inställningar eller manuella inställningar för större kontroll.

Actionkamera för äventyr

En annan typ av videokamera är actionkameran som kännetecknas för att vara tålig och redo för ditt nästa äventyr. En modell är GoPro Hero 8 med funktioner som HDR, livestreaming samt bildstablisering som ger dig en mjuk film oavsett vibrationer. Det finns en mängd olika fästen att komplettera din kamera med och du kan anpassa din utrustning för att passa just din hobby.

Video i fågelperspektiv

Vill du få ett nytt perspektiv på dina bilder och videor så är en drönare ett mycket roligt tillskott i din kamerautrustning. DJI Mavic Mini är en liten och ultralätt drönare med stabiliserad kamera som ger en följsam flygupplevelse. Den riktar sig både till dig som inte flugit drönare förut, men också till dig som är mer erfaren och vill ha en kompakt modell.

Filma med din mobil

Att skapa material och innehåll med hjälp av din mobiltelefon blir allt vanligare. Vill du skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen från din semesterresa, så är det perfekt att använda just din mobil. Om du kombinerar mobilkameran med rätt utrustning kan du få ett riktigt proffsigt resultat.

Stabil filmning

I grunden handlar det om att få en stabil film utan skakningar – vilket ofta kan vara svårt med en mobilkamera. Genom att använda dig av en gimbal kan du minska skakningar och få en mjukare film. Detta streamingkit från Moza och Saramonic Blink ger dig möjlighet att skapa filmklipp och livestreama direkt på sociala medier med optimerad ljudupptagning och utan kablar. 

Utrustning som underlättar

Något som verkligen behövs när du filmar med din mobilkamera är tillgång till ström och laddning. Med en kraftfull powerbank med dubbla USB-portar kan du ladda din mobil och dina andra enheter – när du vill och var du vill.

Mer inspiration

1
mars

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

13
dec

Flyg DJI Mavic Mini med Kevin Hernborg

Kevin Hernborg är arton år och en självlärd fotograf och videokreatör. Med sin bas i Norrland så spenderar han sin största tid av sin fritid att skapa filmer och fotografera. Förutom detta, så driver han en Youtube-kanal där han sprider kunskap och lär ut om att fotografera, filma och vlogga. DJI Mavic Mini är Kevins senaste inköp – inspireras och ta del av hans första intryck om denna flygande farkost!

Läs mer

8
feb

Kameratips: Filma i slow motion

Att filma i slow motion är egentligen inte krångligare än att filma en vanlig video – det finns dock ett par saker du bör tänka på för att få så bra kvalitet som möjligt när du vill fånga långsamma sekvenser.

Läs mer

25
juni

Skapa en rolig semestervlogg

I denna film ger Catherine tips på hur du kan skapa en rolig semestervlogg och tips på kameror och passande utrustning för att göra vloggar under resor.

Läs mer

14
okt

Bättre resultat vid videoinspelning on-location

Tycker du att det är svårt att få bra ljudupptagning när du filmar med systemkamera? Kamerans inbyggda mikrofon tar upp allt ljud runt kameran vilket gör det svårt att få bra ljud vid exempelvis en intervju. Nackdelen med den inbyggda mikrofonen är också att den är just inbyggd och inte går att flytta närmare ljudkällan. Vi har samlat några tillbehör inom ljud och ljussättning som gör att du får bra resultat vid filminspelning med systemkamera on location där det gäller att utrustningen är portabel och lätt att ta med så att att du snabbt kan vara igång och filma.

Läs mer

< Tillbaka

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.