Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
-43%

sd Quattro H kamerahus

Sigma sd Quattro H kamerahus

Artikelnummer: 1031602
 • Unik design med tydliga reglage.
 • Foveon X3 Quattro sensor ger extra mycket färginformation.
 • Fas- och kontrastbaserad autofokus
7 990 SEK13 995 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Sigma sd Quattro H kamerahus

Kameran har en unik, ergonomisk design som bygger vidare på Sigmas dp Quattro-kameror. Det robusta kamerahuset är vädertätat och gjort av magnesium vilket gör att kameran klarar av de allra tuffaste fotograferingsförhållanden. Med en APS-H Foveon X3 Quattro CMOS-sensor på 38.9 megapixlar får du full färginformation i varje pixel för skarpa och detaljrika bilder med nyanserade färgtoner.

 • 38.6mp APS-H-sensor
 • Foveon X3 Quattro CMOS-sensor på 29 megapixlar
 • Dual True III-processor
 • ISO 100-6400 och 3,6 bilder/sek
 • 3'' TFT LCD-skärm på 1,620,000 pixlar
 • Elektronisk sökare på 2,36 miljoner pixlar
 • Fas- och kontrastavkännande Hybrid AF-system

38.6mp APS-H sensor

Sigma sd Quattro H har en sensor med APS-H storlek. Sensorn är större än APS-C med en förlägningsfaktor på x1.3 (en APS-C har x1,5) och högre upplösning, 38.9mp mot 29.5mp på Sigma sd Quattro

CMOS-sensor och Dual True III-processor

I sd Quattro H sitter en CMOS Foveon X3-sensor i APS-H-format. De vanliga CMOS-sensorerna har ett färgfilter framför varje pixel, vilket gör att 2/3 av all färginformation måste skapas i datorn/kameran. Foveon-sensorn har dock 3 lager - ett för varje färg RGB. På det sättet får du full färginformation i varje pixel och ingen beräkning behöver göras. Dessutom behövs inget Anti-Aliasing filter vilket ger högre skärpa och mer detaljer. Systemkameran är även utrustad med Dual True II-processorn som förbättrar både hastigheten och bildkvaliteten överlag.

Fas- och kontrastavkännande Hybrid AF-system

sd Quattro H har ett två-läges Hybrid-autofokussystem som kombinerar fasdetektering och kontrastdetektering  så att du får en autofokus som är nogrann. Dessutom har autofokussystemet fått ytterligare funktioner såsom rörelseavkänning, ansiktsavkänning, fri rörlighet, Focus Peaking och en mängd andra. Kameran har nio fokuspunkter och fungerar självklart även med manuell fokusering.

Fokus på ergonomi

Det har lagts stor vikt på att sd Quattro H ska vara praktiska att använda. Kameran har ett bra grepp, tydliga knappar och hjul samt två skärmar – en högupplöst för att se sökarbilden och en infoskärm. Den har även en inbyggd högupplöst 100%-ig elektronisk sökare. Vertikaltgrepp finns som tillbehör.

Vädertätad

sd Quattro H är byggt i magnesium vilket inte bara gör den hållbar och robust den är även vatten- och dammavvisande - perfekt för dig som gillar att fotografera i tuffare väderförhållanden.

Elektronisk sökare och 3" TFT LCD-skärm

Den elektroniska sökaren på 2,36 megapixel visar nära 100% av synfältet och kamerans LCD-display på 3 tum har hela 1,620,000 pixlar. Den elektroniska sökaren har ett autoläge som gör att kameran automatiskt växlar mellan sökaren och LCD-displayen. Detta gör att du får bild i sökaren bara genom att placera ögat mot den och så fort du tar bort ögat syns bilden återigen på LCD-displayen.

Sigma sd Quattro H levereras med:

 • BP-61 Li-Ion batteri
 • BC-61 batteriladddare med nätadapter
 • USB-kabel
 • Kamerarem
 • Kamerahuslock

[TEXT1014758434]

@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.