Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

UV-filter Pro 1 Digital 37mm

Kenko UV-filter Pro 1 Digital 37mm

Artikelnummer: 1000998
339 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara
Kenko UV-filter
UV-filtret har en helt neutral färgton. Det tar bort ultraviolett strålning (UV-strålning) samt att du får renare färger i dina bilder. Även den dis-effekt man kan uppleva vid t ex landskapsbilder minskas. Filtret skyddar även din optik från repor, stötar och smuts. Får du en skada, är det både billigare och enklare att byta filtret istället för optik. Filtret har DMC coating (Digital Multi Coat) som är det bästa man kan hitta på marknaden.

Filtret är också lättare att hålla rent än optiken eftersom filtret har en plan glasyta, till skillnad mot optiken som har en kupad lins.

Digitalkameror kräver multicoatade filter. Sensorerna på digitalkameror (CCD eller CMOS) är mycket känsliga för reflektioner, detta ljus kan förstöra dina bilder. Riskera inte detta genom att använda enkelglasade filter.
För att enkelt kunna se hur stor skillnad det är på Kenko Pro 1 Digital multicoatade filter och ett vanligt filter kan man göra detta test: Ta ett vanligt filter och håll upp det så att ljusreflektionen syns på ytan. Ta sedan ett långt och tunt föremål, t ex en nål och håll det över filtret så att du ser reflektionen. Som du ser blir det faktiskt två reflektioner, en lite skarpare än den andra. Den som är skarpare kommer från glasytans framsida och den svagare kommer från ljuset som reflekteras från glasytans baksida. Prova sedan med ett Kenko Pro 1 filter och du ser genast att mindre ljus reflekteras på glasets yta.

Fördelar med Kenko Pro 1 digital filter
- Endast 3mm tjocklek på filtret. Detta tunna filter innebär att du slipper vinjettering samt att det väger 40% mindre än ett vanligt filter.
- 12 lager av super multicoating på glasets yta gör att du får ett ljusgenomsläpp på hela 99,7%
- Multicoatingen är helt anpassad till digitala kamerors sensorer (CCD / CMOS)
- Ger mycket skarpa kontraster och välbalanserade färger
- Förpackningen skyddar filter mot UV-strålning vilket förlänger filtrets livslängd
- Pro digital 1 filter har en räfflad kant för säkrare grepp och fastsättning
- Dessa filter har en svartfärgad ytterkant för att ytterligare reducera risken för vinjettering
- Filtret är infäst i en matt svart aluminiumring som även denna reducerar reflektion.
@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

BESTÄLL NU, BETALA FÖRST OM 14 DAGAR MED KLARNA!
Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.