Leica D-Lux 7 black
Leica D-Lux 7 black
Leica D-Lux 7 black
Leica D-Lux 7 black
Leica D-Lux 7 black
Leica D-Lux 7 black
Leica D-Lux 7 black
Artikelnummer: 1054300

Leica D-Lux 7 black

Slimmad kompaktkamera som levererar hög bildkvalitet

Webblager
Beställd, okänd leveranstid
Butikslager:
 • Stor sensor i en liten kamera
 • Ljusstarkt objektiv
 • Pekskärm och sökare
13 290 SEK

Handla tryggt med delbetalning eller faktura Info

Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

D-Lux 7 är en stor kamera i litet format. Med en Micro 4/3-sensor, snabb autofokus, manuella kontroller, USB-laddning och touchskärm får du en kamera som är responsiv, levererar hög bildkvalite, har användbara funktioner och lätt att bära med. Kanske är det den perfekta resekameran?

Fördelar:

 • 17 megapixels Micro 4/3-sensor
 • Ljusstark optik
 • Manuella reglage
 • DFD-autofokus
 • Low Light AF, Starlight AF och Live View Boost
 • Tocuhskärm
 • Multi Aspect Ratio
 • RAW
 • Wifi, NFC och Bluetooth
 • USB-laddning
 • Postfocus, Timelapse, 4k Photo mm
 • 4K video
 • L.monochrome D

17 megapixel micro 4/3-sensor

D-Lux 7 har en sensor i Micro 4/3-storlek med en upplösning på 17 megapixel, jämfört med 12 megapixel i förgångaren. Den stora sensorn är en avgörande faktor för att få hög bildkvalitet, då en större sensor ger dig bättre möjligheter att samla in ljus och leverera en bättre skärpa och större färgdjup.

Ljusstark optik

Med en bländare på f/1,7 i vidvinkelläget (24mm) och f/2,8 i teleläget (75mm) så har du en kamera som hanterar även svåra ljussituationer galant. Perfekt för bilder på kvällspromenaden och resturangen. Använder du ett stativ har du goda möjligheter att få nattbilder med riktigt hög kvalitet. Givetvis har kameran optisk bildstabilisering för att motverka skakningar

Manuella reglage

D-Lux 7 har manuella reglage för bländare, slutartid och exponeringskompensaton (som går att stänga av) vilket ger dig snabb åtkomst till dom vanligaste och viktigaste inställningarna. Utöver det finns det fysiska reglage för fokus (MF, AF-macro, AF) samt för aspect ratio. Kameran har flera fysiska programmerbara FN-knappar och även FN-funktioner på touchskärmen. För dig som vill använda kamerans fullautomatik så finns iA läget, vilket stänger av bländar- och slutar-inställningen.

DFD-autofokus

Från Lumix systemkamerorna ärver LX100 Leicas DFD-autofokus. Det är en snabb och exakt autofokus som fungerar väldigt bra i svagt ljus. Du kan snabbt välja fokuspunkt med touchskärmen och det finns funktioner som ansiktsigenkänning och spotfokus som låter dig ställa skärpan väldigt exakt. Givetvis kan du även använda ringen om du vill ställa skärpan manuellt.

Low Light AF, Starlight AF och Live View Boost

För att fotografera på kvällen eller till och med natten så har D-Lux 7 utmärkta funktioner för detta. Low Light AF startar automatiskt i till exempel inomhus miljö med levande ljus och Star Light AF hjälper dig att fotografera i till exmpel månljus. För nattfotografering finns Live View Boost, en funktion som höjer känsligheten i sensorn och på så vis gör det möjligt att sätta komposition och fokus även på natten.

Touchskärm

Touchsystemet är snabbt, enkelt, intuitivt och pålitligt, något som gör att touchskärmen väldigt användbar. Att det går snabbt och smidigt att välja fokuspunkt, bläddra bland bilder och navigera i menyer är också välkommet.

Multi Aspect Ratio

Kameran har stöd för Multi Aspect Ratio. Detta innebär att du växla bildförhållande mellan 3:2, 16:9, 1:1 och 4:3 utan att du förlorar någon nämvärd upplösning eller förändrar bildvinkeln. Detta är smidigt om du vet att du ska presentera din bild på något speciellt sätt, tex instagram (1:1), TV eller projektor (16:9) eller vykort (3:2).

RAW

För maximal efterbehandlingsmöjlighet ger RAW-formatet mer frihet och möjlighet, vilket är extra intressant om du är noggrann med färger vill maximera dynamiken i bilden. Via Wifi kan du även överföra RAW-bidler direkt till telefonen. Kameran har också en stor RAW-buffert som ger dig möjligheten till 33 bilder i 11 fps.

Wifi och Bluetooth

Självklart är kameran utrustad med både WIFI och Bluetooth för att snabbt föra över bilder till mobilen. Du kan även fjärrstyra kameran via telefonen, en perfekt funktion för till exempel familjebilder. Bluetooth kan användas för att väcka kameran om den ligger i en väska och använda en enklare typ av fjärrkontroll (App i telefonen). Du kan även överföra bilder automatiskt från kameran till telefonen allt eftersom du tar bilderna. Bluetoothen kan även användas för att spara GPS-data via telefonen, direkt in i bilden.

USB-laddning

Nytt i D-Lux 7 från tidigare modell är USB-laddningen, att du enkelt kan ladda kameran via en Powerbank, mobilladdare eller via datorn. USB-laddningen är perfekt när du reser och inte vet när du har tillgång till en laddare nästa gång. Det går även att strömmata kameran via USB, perfekt för att göra timelapses över lång tid, då du använda en powerbank för att hålla kameran igång.

Postfocus, Timelapse, 4k Photo med autotagging

Leica har flera intressanta funktioner i kameran, så som PostFocus och 4K Photo. Med PostFocus tar kameran flera bilder med fokus på olika avstånd, så kan du välja i efterhand vilken du vill använda. Använder du 4K Photo så tar kamera en extremt snabb serie bilder, även innan du trycker på avtryckaren (pre-brust). En ny funktion är att 4K Photo kan autotagga bilder genom till exmpel ansikten. Du väljer sedan bilden du vill spara i efterhand. Funktionen är utmärkt för snabba händelser som du bara måste sätta. Sedan tidigare har Leica en utmärkt Timelapse funktion inbyggd i sina kameror och detta gäller även D-Lux 7

4K video

4K30P eller FHD60P i MP4-format ger dig krispig video med hög skärpa. MP4-formatet ger dig också en enkel efterbehandling. Givetvis fungerar stabiliseringen även i videon.

L.Monochrome D

För dig som fotograferar svartvit finns flera olika bildstilar, bland annat den nya L.Monochrome D med bra dynamik och fina toningar. Du kan välja brusnivå direkt innan du tar bilden om du använder JPG eller via RAW-konverteraren direkt i kameran.

Levereras med:

 • D-Lux 7
 • Batteri DMW-BLG10E
 • AC-adapter
 • USB-kabel
 • Linslock
 • Linssnöre
 • Blixtskoskydd
 • Blixt
 • Blixtpåse
 • Kameraremn
Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.