Mikrofon för DSLR och kompakta systemkameror

Røde Mikrofon VideoMic Pro+ med Rycote Lyre

Artikelnummer: 1035399
 • Mikrofon med batteri och inbyggd förstärkare, anpassad för filmning med systemkameror.
 • Smart automatisk on/off funktion samt laddning via USB. Kan även drivas med AA-batterier.
 • Digital Switching låter dig sortera bort oönskat ljud.
2 690 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager

Värdepaket

Mikrofon VideoMic Pro+ med Rycote Lyre
SC7 kabel 3,5mm TRS-hane till 3,5mm TRRS-hane
DCS-1 Dubbelblixtsko för Wireless GO
3 108 SEK
Mikrofon VideoMic Pro+ med Rycote Lyre
Vindskyddspäls "Dead Cat" VMP till VideoMic Pro+
VXLR Adapter 3,5mm Hona - XLR Hane
3 424 SEK

Mikrofon för DSLR och kompakta systemkameror.

Röde VideoMic Pro+ är en kameramonterad mikrofon anpassad för DSLR'er och kompakta systemkameror men fungerar givetvis bra till vanliga videokameror med 3.5mm ingång. Med sin genomtänkta design, flera olika strömförsörjningsalternativ med automatisk on/off-kontroll, inbyggd förstärkare och funktioner för att hjälpa dig få klart och rent ljud som möjligt i många olika situationer, passar Röde VideoMic Pro+ dig som kräver hög ljudkvalitet i ett kompakt format.

Fördelar:

 • Rycote Lyre upphängning
 • Automatisk Power-funktion
 • Avtagbar 3.5mm TRS-kabel
 • Flera olika strömkällor
 • Digital Switching

Rycote Lyre

Upphängningen av mikrofonen är extremt viktig för att undvika oönskat ljud orsakat av kamerans rörelser eller vibrationer. Rycote Lyre är en tålig upphängning tillverkad i robust plast som inte slits eller går av. Tack vare Rycote Lyre klarar Röde VideoMic Pro + av hårda tag och långa arbetsdagar.

Automatisk Power-funktion

Genom att känna av kamerans plug-in power via 3.5mm kontakten så startar VideoMic Pro+ automatiskt när du startar kameran. På så vis slipper du missa viktiga ljudupptagningar för att mikrofonen inte har varit påslagen. När du stänger av kameran så känner VideoMic Pro+ av att inte finns någon plung-in power iufrån kameran och stänger av sig själv automatiskt, så att inte strömmer drar ur batteriet när mikrofonen ligger i väskan.

Avtagbar 3.5mm TRS-kabel

Tack vare att du kan montera av 3,5mm kontakten direk på mikrofonen får du ännu mer möjligheter och användningsområden för VideoMic Pro+. Tillsammans med Röde SC7 TRS-TRRS 3.5mm kan du även använda din VideoMic Pro+ för att spela in högkvalitativt ljud direkt in till en mobiltelefon. Önskar du montera mikrofnoen på en bom eller ett bord kan du använda Röde SC6 och få hela 6m kabel.

Flera olika strömkällor

VideoMic Pro+ levereras med Li-ion batteriet LB-1 vilket håller för ca 100 timmar inspelning. Batteriet laddas direkt i mikrofonen via en vanlig MicroUSB kontakt. Du kan även strömförsörja mikrofonen via MicroUSB anslutningen även om batteriet inte är monterat i mikrofonen. Skulle du ändå få slut på batteri så klarar VideoMic Pro+ även av att drivas med 2st vanliga AA-batterier.

Digital Switching

VideoMic Pro+ har flera hjälpmedel för att maximera kvalliteten på ljudet. Hi-Pass filtret kan du ställa på 75hz, 150hz och 0hz för sortera bort oönskat ljud i olika situationer. Mikrofonen har även en inbyggd förstärkare på 0db, -10db för anvädning i miljöer med väldigt hög ljudvolym och +20db för att ge DSLR och kompakta systemkameror en förstärkt och ren ljudsignal direkt från mikrofonen så att förstärkaren i kameran kan ställas på så låg nivå som möjligt första klaraste ljud.

Levereras med:

 • LB-1 Laddningsbart Li-Ion batteri
 • Avtagbar 3.5mm TRS-kabel
 • MicroUSB-kabel

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.