Canon FD till Micro 4/3 Speed Booster Ultra 0,71x

Metabones Canon FD till Micro 4/3 Speed Booster Ultra 0,71x

Artikelnummer: 1031869
6 990 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Metabones Speed Booster Ultra 0,71x - Canon FD till Micro 4/3

Speed Booster fungerar lite som en omvänd telekonverter och låter dig montera ett analogt Canon FD-objektiv på en Micro 4/3 kamera. Adaptern har en förstoring av bildvinkeln med 0,71x, vilket innebär att brännviddsförlägningen blir ca x1,4 istället x2. Ljusinsläppet ökar med 1 steg och bilden som objektivet målar ut fokuseras till en Micro 4/3-sensors storlek, så att även skärpan ökar.

Fördelar:

  • Ökar ljusinsläppet med 1 f-stop
  • Reducerar brännviddsförlägningen till en faktor på ca x1,4
  • Arca Swiss-kompatibel avtagbar stativfot

Passar enbart med:

  • Canon FD-objektiv (Ej EF/EF-S)
  • Micro 4/3-system

Canon FD är helt manuella objektiv, så bländare och fokus styrs direkt ifrån objektivet.

Läs mer om adaptern och vilka objektiv som passar på metabones hemsida

 

 

 

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.