2021-01-27

En stor lanseringsdag för Fujifilm

Fujifilm lanserar de senaste tillskotten i sin produktuppsättning – två kameror och tre objektiv. Här går vi in på djupet med de nya kameramodellerna Fujifilm GFX100 och Fujifilm X-E4. GFX100s är en mellanformatskamera med 102 megapixlar och extrem prestanda i ett kompakt och lätt hus. X-E4 är en elegant designad kamera med en bakbelyst APS-C sensor på 26,1 megapixlar. Leveransstart i slutet av februari, förhandsboka hos oss nu!


news_banner_fuji_gfx100s.jpg

Fujifilm GFX100s – mer än fullformat

Fujifilm GFX100s är efterträdaren till kameran som recensenter kallat för den bästa kameran som de någonsin testat, GFX100. Den uppdaterade modellen kommer bland annat med ett mindre och lättare kamerahus, 0,5 stegs bättre bildstabilisering och en inbyggd högupplöst elektronisk sökare.

Stor prestanda i ett litet kamerahus

Fujifilm har fokuserat på att göra GFX100s till en mellanformatskamera som är enkel att bära med sig oavsett var du ska fotografera. Skillnaden i vikt är hela 500 gram från föregångaren GFX100. Det inbyggda batterigreppet med två batterier från GFX100 är inte längre kvar, vilket är en bidragande faktor till att höjden på kamerahuset har minskat med ungefär fem centimeter. GFX100s batteri NP-W235 har hög prestanda och kan ta upp till 460 bilder på en laddning, och är samma typ av batteri som Fujifilm X-T4 har.

Likadan toppdisplay som GFX100

Eftersom GFX100s saknar de klassiska Fujifilm-reglagen för slutartid och ISO har kameran utrustats med samma toppdisplay som GFX100, för att du enklare ska kunna se inställningarna. Den har tydliga och användarvänliga menyer som du snabbt kommer att lära dig. 

Högupplöst bakbelyst sensor

Trots det mindre kamerahuset hittar du samma typ av högpresterande sensor i GFX100s som i föregångaren. Det är en bakbelyst sensor som tar upp ljus på ett mer effektivt sätt vilket resulterar i renare bildfiler, framförallt vid högre ISO. Upplösningen på 102 megapixlar ger dig mycket detaljrika bilder och filmer som enkelt kan croppas och fortfarande behålla en riktigt bra kvalitet. De informationsrika bildfilerna ger dig möjligheten att återfå skuggiga partier i efterbehandlingen och på så sätt uppnå ett ännu större dynamiskt omfång ur en enda exponering. Det går även att använda den nya pixel shift-tekniken på GFX100s för att ta bilder med 400 megapixlar.

Gör hoppet från fullformat till mellanformat kortare

Fujifilm GFX100s både kommer med exceptionellt bra prestanda och ett attraktivt pris, vilket gör den till en naturlig uppgradering för dig som vill ta steget till mellanformat. Passa på att förbeställa Fujifilm GFX100s hos oss på SP för att vara en av de första som får den! Kameran börjar levereras i slutet av februari 2021.

Fujifilm X-E4 – smidig och elegant

Fujifilm X-E4 är uppföljaren till populära Fujifilm X-E3, och är en kamera som kommer med en kraftfull prestanda i ett lätt, kompakt och elegant hus. Fujifilm X-E4 har en bakbelyst sensor på 26,1 megapixlar, snabb och exakt autofokus och en quad-core-processor.

Några viktiga specifikationer

  • 26,1MP BSI X-Trans APS-C sensor
  • Quad-core CPU X-processor
  • Snabb och exakt autofokus
  • Kan spela in 4K/30p video
  • 3” touch-skärm som kan tiltas 180°
  • Fota upp till 380 bilder per laddning
  • Väger endast 365 gram

Påminner om X100V

Fujifilm X-E4 kommer med en ny design som liknar Fujifilm X100V, men den stora fördelen med X-E4 är att du har möjlighet att skifta optik. Om du köper kitet med Fujifilm XF 27mm f/2,8 R WR får du direkt en mångsidig, snabb och liten kamera som enkelt går ner i fickan. Det är den perfekta kameran för dig som vill ha designen av X100V och mångsidigheten av att kunna byta objektiv.

X-Trans-sensor

I Fujifilm X-E4 hittar du en bakbelyst X-Trans sensor på 26,1 megapixlar, vilket är samma sensor som sitter i Fujifilm X-S10. Tillsammans med den starka quad-core processorn kommer Fujifilm X-E4 hjälpa dig ta högupplösta bilder med en snabb autofokus.

Ny tiltbar LCD-skärm

Fujifilm X-E4 kommer med en 3-tum 180° tiltbar touchskärm som ger dig möjligheten att fotografera eller filma i många olika vinklar. Selfie-läget gör dessutom kameran perfekt att spela in vloggar med. Du kan enkelt styra autofokusen och andra menyer genom att trycka direkt på touchskärmen.

Läs mer om de nya objektiven

Fujifilm GF 80mm f/1,7 R WR

Ett ljusstarkt normalobjektiv med GF-fattning från Fujifilm som motsvarar ca 64mm på 35-mm format. Det kommer med en vädertätad konstruktion, en lätt vikt på 796 gram och ger en rik och vacker bakgrundsoskärpa. Detta objektivet passar otroligt bra för att fotografera porträtt med.

Fujifilm XF 27mm f/2,8 R WR.

Det är ett litet pannkaksobjektiv som passar perfekt om du vill ha ett litet system utan att kompromissa med den optiska prestandan. Objektivet motsvarar 40mm på fullformat och kommer med en snabb autofokus och en vädertätad konstruktion.

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5,6 R LM OIS WR

En telezoom som motsvarar 107-457mm i 35-mm format. Autofokusen på objektivet är snabb och exakt och vädertätningen gör att du kan ta med detta objektivet överallt.

@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.