Hetaste videonyheterna 2021

Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6K Pro

I februari 2021 lanserades Pocket Cinema Camera 6K Pro – en kompetent 6K-kamera med inbyggda ND-filter och en vinklingsbar HDR-skärm med hög ljusstyrka på 1 500 nits. Kameran har en Super35-sensor med HDR-stöd och full utläsning tillsammans med Dual Native ISO med hög känslighet och stort dynamiskt omfång. Den har dessutom stöd för elektronisk sökare. Om du behöver en kamera i en kompakt och handhållen design som är fullmatad med avancerade filmfunktioner, så är detta är kameran för dig.

Blackmagic Design ATEM Mini Extreme ISO

ATEM Mini Extreme ISO tog streamingvärlden med storm i februari 2021. Det är en kompakt bildmixer i bordsformat som kan hantera åtta kameror, två HDMI-utgångar, två USB-C för inspelning, webcam och kontroll. Funktioner som Super Source och Picture in Picture ger dig oändliga möjligheter när du streamar ut till vald plattform och dessutom spelar in med alla åtta kameror samtidigt. Denna bildmixer från Blackmagic Design är ett måste för all typ av streaming, oavsett om du är i en studio eller on location.

Professionella PTZ-kameror från Canon

Canon lanserade en hel produktserie av PTZ-kameror i mars 2021, med bland annat modellerna CR-N500 och CR-N300. Kamerorna är anpassade för inomhusbruk och har avancerad video- och nätverksteknik för att erbjuda högkvalitativ video med kompabilitet för flera olika IP-protokoll – inklusive det nyutvecklade XC-protokollet, som förverkligar ett enkelt och effektivt arbetsflöde för fjärrproduktion. Med Canons PTZ-kameror blir dina produktioner professionella, smidiga och kostnadseffektiva.

DJI Air 2S – kraftfull och kompakt drönare

I april 2021 lanserades DJI Air 2S – en kompakt drönare med kraftfulla funktioner som hjälper dig att skapa den bästa bilden med bara ett knapptryck, oavsett miljö. Drönaren har en kompakt storlek och fördelaktiga egenskaper som 1” CMOS-sensor, 5,4K-video, avancerad Full HD-videoöverföring och säker flygning genom hinderavkänning i fyra riktningar. Air 2S är en perfekt allt-i-ett-drönare som är redo att fånga alla detaljer var du än befinner dig.

GoPro Hero10 med överlägsen hastighet

GoPro lanserade Hero10 i september 2021, där överlägsen hastighet och ultimat lätthet kommer samman i den mest kraftfulla GoPro-kameran någonsin. Tack vare den nya GP2-processorn som är dubbelt så snabb som GP1-processorn som sitter i Hero9, får du 5,3K-video i 60fps och 4K-video i 120fps. 23 megapixlar och förbättrad prestanda i svagt ljus tillsammans med bildstabiliseringen HyperSmooth 4.0 gör att du med Hero10 kan fånga alla actionögonblick och ta stillbilder av högsta kvalitet.