Mjukvaruuppdatering av Sigma fp

Sigma släpper en en stor mjukvaruuppdatering till populära Sigma fp som får version 2.0. Detta möjliggör nu även ProRes RAW över HDMI med Atomos Ninja V, samt Blackmagic RAW till Video Assist 12G - utöver kamerans tidigare möjlighet att filma internt i RAW-formatet CinemaDNG. Kameran får även HDR-stöd, samt 4K DCI i 12 bit.

Sedan Sigmas extremt kompakta fullformatskamera fp lanserades i oktober 2019 har den brutit nya barriärer i både foto och videovärlden. Den lilla kameran är kapabel till att spela in RAW-video i CinemaDNG-format, samt fotografera stillbilder i 24 megapixlar via sin bakbelysta fullformatssensor - allt i samma kamerahus, som är det minsta fullfomatshus på marknaden.

Som att inte detta vore nog så lanserar nu Sigma en mjukvaruuppdatering som tar kameran till firmware 2.0. De tyngsta punkterna i uppdateringen är RAW-formatsinspelning över HDMI till Atomos Ninja V (ProRes RAW) och Blackmagic Design Video Assist 12G (Blackmagic RAW), uppspelning av CinemaDNG i kameran, möjlighet att plocka stillbilder under videofilmning, samt stöd för HDR.

Allt detta tar en redan mycket kompetent kamera och gör den ett snäpp vassare. fp är en modulär kamera och kan användas som en kompakt stillbildskamera med fullformatssensor, en "run-and-gun"-kamera för dig som vill vara mobil vid filminspelning, eller bygg ut den med cage och tillbehör för att göra det till en kraftfull videokamera. Möjligheterna är många!

Sigma fp använder sig av objektivfattningen L-mount, som är Sigmas, Panasonics samt Leicas gemensamma fattning. Redan finns ett stort utbud av objektiv, och det är även något som hela tiden fylls på från alla tre tillverkare. Du kan även använda adaptrar för Canon EF och PL-mount till kamerahuset, så du har stora möjligheter att implementera en fp i din utrustning! Du hittar alla våra L-mountobjektiv här och adaptrarna är länkade här nere i blogginlägget.