2022-01-18

Garmin fenix 7 är äntligen här

Den efterlängtade uppföljaren fenix 7 är äntligen här! Garmin har uppdaterat sin omåttligt populära multisportklocka med bland annat pekskärm, längre batteritid, möjlighet att ladda ner topografiska kartor över hela världen och ännu bättre träningsregistrering för högintensiva pass. Garmin fenix 7 kommer i flera modeller, där du kan välja mellan olika storlekar och om du vill ha med eller utan solljusladdning och inbyggd ficklampa. I samband med lanseringen av fenix 7 presenterar Garmin även nya epix 2. Läs mer om de olika modellerna och köp din klocka nu!


Garmin fenix 7 smartwatch

fenix 7 – nu med pekskärm

För första gången i Garmins fenix-serie har klockorna fått pekskärm. Tryck och svep för att få fram olika appar och funktioner, se data, navigera och mycket mer. De fysiska knapparna på sidan av klockan finns kvar, och du kan välja att inaktivera pekskärmen för att endast använda knapparna om du föredrar det.

Vad mer är nytt i fenix 7?

  • För ännu enklare använding av din Garmin-klocka kan du nu justera enhetsinställningar både direkt i klockan och från din mobiltelefon via Garmin Connect-appen. Inställningar synkroniseras nu i realtid mellan klocka och mobil för att förenkla konfigurationen.
  • Du får tillgång till flera globala satellitnavigeringssystem (GPS, GLONASS, GALILEO). 
  • Nu kan du ladda ner TopoActive-kartor från hela världen. Välj täckning efter behov och uppdatera bekvämt direkt till klockan via wifi-anslutning för att hålla dina expeditioner på rätt spår. 
  • Klockan har uthållighetsdata i realtid som används för att spåra och hantera din ansträngning. Detta ger dig bättre förståelse för hur din uthållighet förändras under aktiviteter, och hjälper dig att undvika överansträngning i början av din löprunda eller aktivitet.
  • Funktionen HIIT Workouts spårar dina högintensiva intervallträningspass, inklusive AMRAP, EMOM, Tabata och egenutformade pass. Du kan bland annat ställa in antal omgångar, arbetsintervaller och vila.
  • Gillar du utförsåkning? Ta dig an skidbackarna med förladdade SkiView-kartor, och se namn och svårighetsgrader för mer än 2 000 skidorter över hela världen direkt i klockan.

Vad skiljer mellan de olika fenix 7-modellerna?

fenix 7 kommer i en rad olika modeller som har samma grundfunktioner, men skiljer sig med några extra finesser. Här kan du jämföra de olika modellerna och se de viktigaste skillnaderna mellan dem.

  fenix 7 fenix 7S fenix 7 Solar edition fenix 7S Solar edition fenix 7X Solar edition
Boettstorlek 47 mm 42 mm 47 mm 42 mm 51 mm
Display 1,3" 260x260 px 1,2" 240x240 px 1,3" 260x260 px 1,2" 240x240 px 1,4" 280x280 px
Skärmglas Förstärkt glas Förstärkt glas Power Glass™ Power Glass™ Power Glass™
Batteritid smartwatchläge (upp till) 18 dagar 11 dagar 18 dagar / 22 dagar med solljusladdning 11 dagar / 14 dagar med solljusladdning 28 dagar / 37 dagar med solljusladdning
Batteritid endast GPS (upp till) 57 timmar 37 timmar 57 timmar / 73 timmar med solljusladdning 37 timmar / 46 timmar med solljusladdning 89 timmar / 122 timmar med solljusladdning
Expedition GPS-läge (upp till) 40 dagar 26 dagar 40 dagar / 74 dagar med solljusladdning 26 dagar / 43 dagar med solljusladdning 62 dagar / 139 dagar med solljusladdning
Inbyggd ficklampa - - - - Ja
Solcellsladdning - - Ja Ja Ja
Passande handledsomkrets för medföljande silikonband 125-208 mm 108-182 mm 125-208 mm 108-182 mm 127-210 mm
Vikt med / utan armband 79 / 56 gram 63 / 47 gram 79 / 56 gram 63 / 47 gram 96 / 68 gram

fenix 7 och fenix 7S – tålig multisportklocka med GPS och smarta funktioner

fenix 7 och fenix 7S är huvudsakligen samma klocka, och skiljer sig enbart i storlek och batteritid. Med pekskärm och fysiska knappar kan du styra innehållet och använda appar på den ljusstarka färgskärmen. Smartklockorna har en tålig och väl beprövad konstruktion för att tåla ett tufft tempo, och du kan använda dem med både iPhone och Android-mobiler. 

Styr mobilkameran med klockan

Brukar du dela med dig av dina fotojobb på sociala medier med bakom kameran-videor? Med en Garmin fenix 7 eller 7S på armen blir det ännu enklare att fånga dig själv med mobilkameran. Via tredjepartsappar som du laddar ner till klockan kan du fjärrstyra mobilkameran på Android-mobiler. Det gör att du kan ta en bild eller spela in en video direkt från handleden. Funktionen är även praktisk om du vill fota i en vinkel där du har svårt att se skärmen på mobilen – kanske högt över huvudet, på selfiestick eller stativ, eller lågt ner över marken. Komponera, tryck av eller starta en videoinspelning direkt från klockskärmen.

fenix 7, 7S och 7X Solar med solljusladdning

Garmin har gett generös batteritid till fenix 7-serien och även adderat intuitiv solljusladdning på utvalda modeller. Runt om displayen sitter en tunn lins som är 54% större än på fenix 6X Pro Solar, som fångar upp solens ljus och omvandlar det till energi för klockan.

När den är fulladdad har fenix 7 Solar en användningstid på mellan 11 och 28 dagar beroende på modell, och solljusladdningen förlänger batteritiden med flera dagar. Detta gör att du kan använda din klocka ännu längre mellan laddningarna. Även i GPS-läge och expeditionsläget förlängs batteritiden avsevärt genom att laddas upp av solljuset. Solljusladdningen är beräknad på tre timmar per dag utomhus i 50 000 lux.

Klockan som har extra allt är fenix 7X Solar. Utöver funktionerna ovan har 7X-modellen en inbyggd LED-ficklampa som både kan lysa upp mörkret för dig, men som även bidrar med extra säkerhet och synlighet under promenader och löprundor när solen har gått ner.


epix 2 – multisportklocka med AMOLED-skärm

Var episk med epix! Ihop med lanseringen av fenix 7 släpps även nästa generation av epix, som är allt du tycker om med fenix 7-serien, men som dessutom har toppats med en ljusstark och färgrik AMOLED-skärm. Med intuitiva pekfunktioner kombinerat med fysiska knappar har du ett flexibelt sätt att hantera din klocka, välja appar och ta fram data.

Via Garmin Connect IQ-appen kan du ladda ner olika urtavlor för att personalisera din klocka samt välja bland mängder av olika appar som passar dig och din livsstil. Via bluetooth-koppling till din mobil får du upp notiser som meddelanden, inkommande samtal, kalenderlarm och mycket mer. Du kan också använda klockans inbyggda GPS för handsfree-navigering med kartor eller för att geotagga dina foton när du är ute på fotouppdrag. Möjligheterna med en Garmin epix 2 på armen är nästintill oändliga.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.