2019-11-06

Nyhet! Canon EOS Ra

Canon släpper nu en ny version av Canon EOS R, specialiserad för astrofotografi – Canon EOS Ra. Glada nyheter för dig som älskar astrofotografi och önskar återge natthimlens fantastiska färger på ett detaljerat, naturtroget sätt.


kb_canon_eos_ra_banner.jpg

Specialanpassad sensor med modifierat IR-filter

Canon har med EOS Ra specialanpassat sensorn med ett modifierat IR-filter, som är känsligare för det infraröda ljus som exempelvis nebulor avger – så att dessa annars svårfångade gasmoln kan återges tydligare och klarare i dina exponeringar. Med en en upplösning på 30 megapixel har Canon EOS Ra en god balans mellan hög upplösning och dynamiskt omfång, samt god prestanda med ISO-värden upp till 40 000.

Du kan nu dessutom förstora din bild i Live View upp till 30 gånger, för att ställa in mer precis manuell fokus.

Astrovideo i 4K

Tack vare att sensorn utrustats med det modifierade IR-filtret är EOS Ra även avsevärt bättre lämpad för videoinspelning av natthimlen. Du kan spela in 4K-video och 4K-timelapse, och har även tillgång till Canons 10-bitars Canon Log.


Ha i åtanke att Canon EOS Ra – på grund av sin specialanpassade teknologi och färgåtergivning – kan vara mindre lämpad för andra typer av fotografering, såsom porträtt eller landskap.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.