2019-10-04

Nyheter från Nikon – Z50 och nya objektiv!

Den senaste medlemmen i Nikons spegellösa familj är här! Nikon Z50 är namnet på nykomlingen och med sig har den en APS-C sensor, nya objektiv och ett batterigrepp till Z6 och Z7. Precis som sina större syskon har Z50 en solid kombination av stillbilds- och videofunktioner, såsom inspelning i 4K 30 fps och Full HD 120 fps, snabb seriebildtagning och träffsäker autofokus – men det finns också en del saker som skiljer sig.


IMG_Nikon_z50_banner.jpg

Litet men kraftfullt syskon till Z6 och Z7

Det första att lägga märke till är att kamerahuset är mindre än Z6 och Z7, men det djupa greppet bibehåller den goda ergonomin trots mindre storlek. Sensorn är inte stabiliserad, är av den mindre storleken APS-C och har lite lägre upplösning – vilket dock innebär större enskilda pixlar för bibehållen ljuskänslighet.

Fördelar

  • Mindre med ändå ergonomiskt kamerahus
  • 20,9 megapixel APS-C sensor
  • Överföring via Bluetooth och WiFi
  • Touch-skärm med 180° nedfällbart selfie-läge
  • Seriebildtagning med upp till 11 bilder per sekund

Video i 4K och Slow motion i Full HD

Nikon Z50 är perfekt för videoinspelning när du är på språng tack vare sitt mindre format. Du kan filma i 4K upp till 30 bilder per sekund, eller i Full HD 1080p i effektfull slow motion i 120 bilder per sekund. Glöm inte bort att du bör ha ett minneskort som klarar av film i 4K. Dessutom finns en 3,5mm mikrofoningång för exempelvis kameramonterade mikrofoner, för bättre ljudkvalitet för ditt videomaterial.

Nya objektiv

Tillsammans med Z50 lanserade även tre nya objektiv, varav två är anpassade just för den mindre sensorn i Z50. Det tredje är ett extremt ljusstarkt, fast proffsobjektiv på 58mm och imponerande f/0,95.

Med en låg vikt på 135 gram är Nikkor Z 16-50mm f/3,5-5,6 VR det perfekta objektivet för dig som vill packa lätt! Monterad på en Nikon Z50 får du ett litet paket som gjort för gatufotografering, familjebilder och sociala sammanhang.

Den inbyggda stabiliseringen gör att du kan fotografera med längre slutartider trots det blygsamma ljusinsläppet.

Med en räckvidd som täcker allt från porträtt till fågel- och vildmarksfotografering är Nikkor Z DX 50-250mm f/4,5-6,3 VR ett mångsidigt objektiv. Tack vare stabiliseringen på upp till fem steg och autofokusmotorn blir det lättare att fånga snabba föremål i bild.

Objektivet är anpassat för APS-C sensorer och är ett utmärkt tillskott till din Nikon Z50.

Med sina 17 element i 10 grupper, speciellt framtagna ARNEO- och nanokristallbeläggningar och riktigt höga ljusinsläpp är Nikkor Z 58mm f/0,95 S Noct ett objektiv i en klass för sig.

Optiken är utformad för att ge största möjliga skärpa för porträtt- och nattfotografering – avbildningsfel av typen Koma och kromatisk aberration i det närmaste elimineras för att göra exempelvis stjärnor så skarpa som möjligt.

Även fysiskt är Nikkor Z 58mm f/0,95 S Noct en innovativ produkt. Med programmerbar, steglös bländarring som funkar utmärkt för film, funktionsknapp som kan programmeras på samma vis som kamerans FN-knappar och en ljusstark OLED-display som kan visa bländare, fokusavstånd och skärpedjup direkt på objektivet.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.