Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr

Ny utställning i Mölndal - Självporträtt av Emelie Lager


Från och med torsdagen den 4 maj hänger Emelie Lagers utställning Självporträtt i våra utställningslokaler i Mölndalsbutiken. Lördagen den 6 maj kl. 12.00-14.00 hälsar vi, tillsammans med Emelie, dig varmt välkommen på vernissage. Titta mer än gärna in i vår butik på Södra Ågatan 18A för att njuta av kreativa bilder samt mingla och prata med fotografen bakom utställningen!

Emelie Lager, född 1981 i Göteborg, är en frilansande fotograf och bildkonstnär som jobbar dygnet runt, året runt med allt från att styla, ljussätta och filma musikvideos till att dokumentera naturvetenskapliga kongresser och ta konstnärliga produktbilder på vattenflaskor. Många, många göteborgare har sett henne klättra omkring med minst en kamera på otaliga event och nattklubbar runtom i staden under de senaste tio åren.

Emelie har en kandidatexamen i lingvistik och en magisterexamen i facköversättning, men är autodidakt inom foto och övrig bildkonst. Eftersom hon är uppvuxen i en konstnärsfamilj har det fria skapandet alltid varit en central och självklar del av livet ändå. Att förvalta sin talang är det viktigaste och allvarligaste som finns. Sedan Emelie avslutade sina språkstudier 2008 är foto det enda hon ägnat sig åt och försörjt sig på.

2011 experimenterade Emelie fram en teknik för att ”måla” abstrakta porträtt i kameran – oftast med sig själv som modell och ”pensel”. Man kan tro att ljus- och färgeffekterna är gjorda i Photoshop, men det fotografiska hantverket i Emelies konstnärliga självporträtt går ut på att allt uppstår med ett klick i studion. Det är bara Emelie, ett gäng blixtar, flera lager av filter och styling och så kameran, som hon sätter på tio sekunders självutlösare.

Redan när Emelie var mycket liten och inte ägde någon egen kamera brukade hon stå framför spegeln i sina utklädningskläder och låtsas att hon fotade sin outfit med ögonen och ett litet klickljud med munnen, som om hon hade en inbyggd kamera i huvudet. Fotandet har alltid varit en naturlig instinkt för henne.Redan när Emelie var mycket liten och aldrig hade använt en kamera stod hon framför spegeln i sina utklädningskläder och låtsas att hon förevigade outfiten med ett litet klickljud från munnen, som om hon hade en inbyggd kamera i huvudet. Fotandet har alltid varit en naturlig instinkt för henne. När hon var sex år gjorde hon egna tecknade filmer med Super 8-kamera och vid nio års ålder började hon dokumentärfilma sin vardag på VHS-C-kassetter – något som pågick med stigande besatthet tills hon var 22 och övergick till enbart stillbilder under en lång period.

Emelies största inspirationskälla har alltid varit TV-spel. Innan hon startade eget 2007 hade hon jobbat som spelskribent, spelkonsulent och eventvärdinna på Club Nintendo i många år. De flesta av hennes konstfoton är döpta efter TV-spelsfenomen.

Emelie har studio i sitt hem i centrala Göteborg. Hennes konstfoton är representerade hos Galleri Kim Anstensen i Göteborg och hon har även ställt ut på bl.a. Göteborgs Konstförening, Kollängens tingshus, A Gallery och Rackstadmuseet.

Se mer av Emelies bilder på hennes hemsida.

Utställningen hänger 2/5 - 30/6 med vernissage 6/5 kl. 12.00-14.00.

Plats: Scandinavian Photo butik, Södra Ågatan 18A, 431 35 Mölndal

Phosphorescence


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)