Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fyndhörna

Stockholm: Ny utställning signerad Erik Johansson – Världen i ett nytt perspektiv


Med start måndagen den 3 december hänger en ny utställning i vår butik på Vasagatan 14 i Stockholm signerad Erik Johansson. Utställningen Världen i ett nytt perspektiv består av tolv bilder som Erik skapat genom en kreativ process där han sammanfogar och efterbearbetar bilder noggrant, för att få till de vackra och näst intill trolska motiven. Måndagen den 3/12 mellan klockan 17–19 är du varmt välkommen på vernissage i vår butik på Vasagatan 14 där du kan kolla närmare på bilderna i utställningen och ställa frågor till Erik. Vi bjuder på dryck och lättare tilltugg under vernissagen. Välkommen!

Erik Johansson är fotograf och retuschör baserad i Prag, Tjeckien, men kommer ursprungligen från Götene. Han använder kameran som ett verktyg och metod för genomförande av idéer, snarare än av fotografiska ögonblick. Den färdiga bilden består ofta av hundratals fotografier som är sammanfogade till en slutgiltig bild och ofta är en stor del av miljöerna fotograferade på plats ute i naturen. Det är en lång process från skiss och planering till fotografering och efterarbete för att få fram det slutliga resultatet, Erik producerar därför endast 6–8 nya verk per år. Motiven är ofta hämtade från Västergötland och områdena kring Kinne-Kulle.

Idéer handlar mycket om att hitta oväntade kombinationer i dagliga ting enligt Erik och inspirationen hittar han överallt, men framförallt i naturen. 2016 blev han utsedd till årets Naturfotograf av Naturvårdsverket och även om naturen har en central roll i bilderna skulle han inte kalla sig för naturfotograf.

Utställningen innefattar ett urval av motiv producerade de senaste åren, printade av Scandinavian Photo Print på Hahnemühle Photo Rag 500 gram/m². Verken finns att köpa i Eriks webbshop.

Se mer av Eriks bilder här!

Anmälan: Anmäl dig till vernissagen via mejl till ase.mars@scandinavianphoto.se senast torsdag 29/12.

Utställningen hänger t.o.m. 31/1 2019.

Välkommen!


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)