Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

2019-04-05

Vi bevakar NAB-mässan 2019!

NAB - National Association of Broadcasters arrangerar varje år mässan NAB i Las Vegas, som framförallt omfattar video med TV-produktion, nyhetsrapportering, streaming, lagring och många andra områden. Traditionsenligt lanseras en del nya produkter på denna mässa och vi på Scandinavian Photo bevakar såklart denna med högsta intresse! Följ med oss här på hemsidan och ta del av alla spännande produktnyheter – se också till att boka ditt exemplar så att du är först i kön när de landar!


Senast uppdaterad 2019-04-12 19:00


Aputure uppdaterar C300d

C300d har blivit en mycket populär produkt i Aputures katalog, med tanke på flexibiliteten, kvalitén på ljus samt den kraftfulla ljusstyrkan i LED-belysningen. Aputure kommer nu med version två av produkten och tillsammans med det kommer ett par trevliga uppdateringar. Lampan har blivit 20% mer ljusstark, ett nytt handtag och fäste har kommit till och man har förnyat kontrollenheten, som har fått "fötter" så den står stabilt på ett golv eller bord. Inkluderat är även ett clampfäste som kan fästas på flertalet punkter och det finns även möjlighet att hänga enheten genom en ögla, gjord av slitstarkt klätterrep, som sitter monterat på kontrollen.

C300d II drivs på antingen nätström eller via V-mountbatterier och ett enskilt batteri kan strömförsörja belysningen till 50% styrka. C300d II levereras med en stabil och slitstark väska som håller formen – du kan till och med använda den som pall.

C300d II förväntas komma under sommaren och priset är ännu ej satt.

NAB-NYHETER FRÅN APUTURE

Aputure Light Storm COB 300d II LED-belysning

Light Storm COB 300d II, Aputures andra version av den mycket populära och otroligt kraftfulla LED-belysningen, som levererar en lika stor mängd ljus som mindre HMI-lampor. Version två har uppdaterats med 20% mer styrka, bättre möjligheter till batteridrift, fler fästmöjligheter och en uppdaterad kontrollenhet.

Pris är ännu ej fastställt. Mer info inom kort. För att förhandsboka ditt exemplar och vara först i kön när produkten landar, kontakta oss via info@scandinavianphoto.se eller på 0770-77 11 00.


Nanoslider från iFootage – liten blir stor

Med Shark Slider Nano från iFootage tänjs gränserna ytterligare för vad vi kan kalla "kompakt". Slider Nano flyttar både skena och kamerabas över två axlar och utökar på så sätt sin räckvidd, utan att genom det också utöka sin längd. Slidern är motoriserad och kontrolleras antingen genom applikation till din telefon eller direkt på enheten.

I appen kan du sätta A- och B-punkter och låta slidern rotera mellan dessa, vilket gör att du med fördel kan använda den som t.ex. en B-kamera under intervjuer, utan att behöva kontrollera åkningarna manuellt. Genom att du kan spara punkter och sätta hastighet på slidern får du också en mjukare, mer exakt och kontrollerad kamerarörelse i din video.

NAB-NYHETER FRÅN IFOOTAGE

iFootage Shark Slider Nano

Kompaktare kan det inte bli! Shark Slider Nano flyttar skena och kamerabas över två axlar och utökar sin räckvidd, utan att med det utöka sin längd. I och med att slidern har två motoriserade axlar kan den expandera och dubbla sin egen längd på 400mm till en slider på 800mm. Shark Slider Nano kontrolleras antingen genom applikation till din telefon eller direkt på enheten.

Pris är ännu ej fastställt. Mer info inom kort. För att förhandsboka ditt exemplar och vara först i kön när produkten landar, kontakta oss via info@scandinavianphoto.se eller på 0770-77 11 00.


Uppdateringar från Atomos

Med sig till NAB 2019 tar Atomos Shogun 7, Shinobi SDI och AtomX SDI expansion. Shogun 7 är en helt ny monitor och recorder i Shogun-serien och har en mycket ljusstark skärm på 1500 cd/m2 med upplösningen 1920x1200 och HDR-stöd. Shogun 7 kan spela in video i upp till 4K i 60 fps, eller 2K i 240 fps i ProRes RAW, ProRes, Avid DNx och Adobe Cinema DNG, samt Log och HLG via SDI-ingångarna på enheten.

Shinobi SDI är efterföljaren på den relativt nylanserade monitorn Shinobi från Atomos, företagets första fristående monitor utan inspelningsfunktion. Shinobi SDI är lätt och kan med enkelhet placeras på alla typer av videoriggar och har länge varit efterfrågade av många videofotografer.

När Atomos lanserade Ninja V på IBC-mässan i Amsterdam lanserade de också ett expansionssystem för deras monitorer, AtomX. Först ut var produkterna AtomX Sync för trådlös timecode och AtomX Ethernet för NDI-stöd. Nu kommer den tredje expansionen till systemet och det är AtomX SDI expansion, som lägger till SDI-in- och utgång till Ninja V. Detta gör att du kan använda Ninja V i produktioner som baseras på SDI-signaler, eller skicka signalen från din Ninja V i upp till ca 100 meter, tack vare stabiliteten i SDI-kablar.

NAB-NYHETER FRÅN ATOMOS


Innovation från Moza

Moza fortsätter att vara innovativa när det gäller tillbehör för videofilmning. Från att främst ha fokuserat på gimbalstabilisering släpper man nu en helt ny produkt, Moza Slypod. Slypod är ett kombinerat enbensstativ och motoriserad slider som du styr med knappar på enheten eller via Mozas app.

Man uppdaterar också sin mellan-gimbal AirCross till version 2, sänker den bakre motorn så att du får fri sikt vid filmning och ger den en bredare bas för att passa fler kameror.

NAB-NYHETER FRÅN MOZA

Moza Slypod

Slypod är en typ av motoriserat enbensstativ som används för att skapa åkningar. Den stora fördelen är den låga vikten och hur snabbt enheten kan sättas upp. Genom en +/- knapp kan du ställa in hastigheten som enheten ska röra sig. När Slypod når sitt ändläge så vänder den automatiskt håll. Slypod Kan monteras både stående för vertikala åkningar men har en inbyggd kameraplatta för att monteras diagonalt eller horisontellt på ett stativ.

Pris är ännu ej fastställt. Mer info kommer inom kort!

Moza AirCross 2

Moza uppdaterar AirCross till version två – denna variant har utrustats med en bredare bas för att hantera kameror som BMPCC4K och större DSLR-kameror. Via appen kan du lätt justera inställningar och få hjälp med balanseringen, något som också har förenklats i AirCross 2.

Pris är ännu ej fastställt. Mer info kommer inom kort!


Blackmagic lanserar flertalet nya produkter

Blackmagic Design var ute ett par veckor innan NAB och lanserade en av sina större nyheter, nämligen URSA Mini Pro 4,6K G2, som stödjer Blackmagics mycket effektiva RAW-format Blackmagic RAW samt videoupplösningar i upp till 300 fps i full HD. Kameran stödjer inspelning på SSD och levereras tillsammans med fullversionen av DaVinci Resolve Studio.

På NAB i Las Vegas lanserar de hela nio (!) nya produkter, bland dessa finns rack-dockningsstationen MultiDock 10G som stödjer dockning av just SSD-diskar och passar utmärkt tillsammans med URSA Mini Pro, batterigreppet Pocket Camera Grip för Blackmagics populära Pocket Cinema Camera 4K och tangentbordet DaVinci Resolve Editor Keyboard – anpassad för Blackmagics redigeringsprogram DaVinci Resolve.

Andra lanserade produkter är ATEM Constellation 8K – världens första bildmixer för liveproduktion med 8K, samt Hyperdeck Extreme 8K HDR och Hyperdeck Extreme Control – en videoinspelare med 8K som inkluderar den nya, effektivare h.265-codecen samt tillhörande kontrollenhet som även stödjer klassika RS‑422 broadcast-kontroller.

NAB-NYHETER FRÅN BLACKMAGIC

Batterigrepp till Pocket Cinema Camera 4K

Till den populära kameran Pocket Cinema 4K släpptes ett batterigrepp så du kan få ut mer inspelningstid från din kamera. Greppet har två platser för Sonys NP-F-batterier – ett vanligt batteri i videoproduktioner, som bland annat används till recorders från Atomos, samt till en stor del LED-lampor, så om du skulle få slut på ett batteri finns det ofta ett annat nära till hands. Batterierna har också bra drifttid och ger dig ca två timmar inspelning på kameran.

Blackmagic Design DaVinci Resolve Editor Keyboard

Till Blackmagics populära redigeringprogram Resolve Studio lanseras tangentbordet DaVinci Resolve Editor Keyboard, anpassad för att effektivisera ditt arbetsflöde med Resolve. Tangentbordet låter dig använda bägge händerna och på så sätt bli mer effektiv i ditt redigeringsarbete. Det är designat med metalldetaljer och använder samma teknik som i gaming-tangentbord, vilket gör att tangenterna klarar miljontals knapptryckningar. Skulle dock olyckan vara framme finns reservdelar till tangentbordet, så att du kan lita på hållbarheten i flera år framöver.

Blackmagic Design MultiDock 10G

För snabb dockning av ditt videomaterial till din dator, tar MultiDock 10G från Blackmagic Design emot upp till fyra hårddiskar i en rackmonterad enhet, via en USB-C-anslutning på 10 Gb/s. MultiDock 10G är framförallt utvecklad för film- och TV-produktion, där många hårddiskar behöver tömmas samtidigt, eller vid simultan redigering via SSD-diskar. Med MultiDock 10G behöver du inte ansluta dem en och en – du får istället mer tid för din redigering och blir mer flexibel i ditt arbete.

MultiDock 10G är en perfekt produkt tillsammans med URSA Mini Pro 4,6K G2URSA Mini Pro:s SSD-inspelningsenhet och övriga enheter som spelar in på SSD-diskar, till exempel recorders från Atomos.


Ultrakompakt trådlöst system från Røde - Wireless GO

Världens minsta trådlösa mikrofonsystem? Røde uppdaterar sina trådlösa system med Wireless GO - ett mycket kompakt och kapabelt kit med en sändare som levererar klar och tydlig signal via det digitala trådlösa bandet på 2,4 GHz - allt för att ge en så ren signal som möjligt.

Funktionen som står ut med Wireless GO, förutom att den fungerar som ett klassiskt trådlöst system med en myggmikrofon, är att det också finns en inbyggd mikrofon i enheten. Detta är perfekt när du snabbt vill micka upp en person utan krångel – sätt bara fast enheten på den som ska prata. Utmärkt vid föreläsningar, livesändningar eller intervjuer, när det ofta är flera personer som ska prata och snabba byten behöver göras.

NAB-NYHETER FRÅN RØDE


Nyheter från Canon!

Canon uppdaterar sitt sortiment av handhållna videokameror med XA55/XA50 och XA40, som stärker upp och lägger sig bredvid XF405/XF400 i deras lineup. XA55 och XA50 är Canons första kameror i XA-serien med 4K-inspelning, 1"-sensor och Dual Pixel AF. XA40 bygger vidare på den populära formfaktorn från XA30 med 1/2,3"-sensorn, men lägger till 4K-inspelning till den redan kompetenta och starka specifikationen.

Kamerorna passar bra för både produktion i 4K och full HD, då HD-inspelningen översamplas från 4K-sensorn och skalas ner, vilket gör att du får en mer detaljerad och skarpare bild, än vad du skulle fått med en dedikerad full HD-sensor. Med professionella ljudanslutningar via XLR samt reglage för zoom och fokus är kamerorna i XA-serien lämpade för dokumentärfilmande, TV-produktion, webb-TV, streaming och liknande videoscenarion.

Canon introducerade även Legria-kamerorna HF G60 och HF G50 som riktar sig mot entusiaster som vill ta klivet in till högupplöst 4K-video.

NAB-NYHETER FRÅN CANON

Canon XA40

XA40 från Canon följer efter den populära formfaktorn från Canons XA30 – men lägger till högre upplöst 4K-video och översamplad full HD-video, som ytnyttjar hela 4K-sensorytan och ger en skarpare video med tydliga detaljer.

Canon Legria HF G60

Med HF G60 utökar Canon sitt Legria-sortiment via en avancerad entusiastmodell med 4K-video i 25 fps med Dual Pixel-autofokus för enkel och precis fokusering. Med 1"-sensor och bländare f/2,8 släpper du in mycket ljus till kameran, samtidigt som du får en fin och mjuk bokeh-effekt i din video.

Canon Legria HF G50

På en nydesignad sensor fångar Legria HF G50 4K-video och full HD-video från en översamplad 4K-bild, vilket gör din film skarpare med fler detaljer. Utrustad med de senaste funktionerna och ett objektiv med 20x zoom och bländare f/1,8 täcker HF G50 flertalet scenarion – allt från semesterbilder till webb-TV.


@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.