Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

ND-filter ND103 67mm

B+W ND-filter ND103 67mm

Artikelnummer: 320127

Välj diameter

1 290 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

BW filter

Ljusgrått gråfilter som reducerar transmissionen när t.ex. önskad bländaröppning eller slutartid inte kan nås.
Filterfaktorn är 8 vilket ger en förlängning av exponeringen med 3 EV (ND 0,9).


B+W gråfilter är tillverkade av neutralgrått Schott NG-glas. Filterglaset blockerar hela det synliga spektrumet och reducerar ljusmängden utan inverkan på kontrast eller färger.
Gråfilter används både inomhus och utomhus när man önskar en större bländaröppning eller längre slutartid.
För viss kreativ fotografering är gråfilter av stor betydelse.Till exempel när man önskar att bakgrunden ska bli oskarp för att få allt intresse på huvudmotivet, vilket en stor bländare ger.
Dessutom används ofta gråfilter när man vill "tömma" en plats på t.ex. människor framför en byggnad. Ett kraftigt gråfilter ger så pass lång slutartid att endast byggnader och andra statiska föremål "fastnar" på filmen. Det kan också ge häftiga effekter för vattenfall eller när man vill få ett hav/sjö att se trolsk och diffus.

[TEXT1020535591]

@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ
Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.