Ge dina filmer cinematisk känsla med ett anamorfiskt objektiv

Sirui 50 mm f/1,8 Anamorphic Lens 1,33x till Fuji X

Artikelnummer: 1047109
  • Anamorfiskt objektiv utan adaptrar till Fuji X
  • Skapa den klassiska "film"-looken på dina videos
  • Bokeh med säregen karaktär och tredimensionellt skärpedjup
  • Horisontella flares som är klassiskt "anamorfisk"
  • Välbyggt i aluminium med lätt vikt
6 290 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager

Sirui 50mm f/1,8 Anamorphic Lens 1,33x till Fuji X

Klassiska filmer som Blade Runner, Alien och Gladiator har alla en sak gemensamt. Förutom filmproducenten Ridley Scott har de också en teknik som för dem samman – ett anamorfiskt objektiv. Detta har tidigare varit en något krånglig och framförallt dyr lösning, men med Siruis Anamorphic Lens 1,33x så blir det både enklare och billigare än tidigare att ge dina filmer en riktigt cinematisk känsla.

  • Anamorfiskt objektiv utan adaptrar
  • Skapa den klassiska "film"-looken på dina videos
  • Bokeh med säregen karaktär och tredimensionellt skärpedjup
  • Horisontella flares som är klassiskt "anamorfisk"
  • Välbyggt i aluminium med lätt vikt

Den anamorfiska "looken", ger dig en cinematisk karaktär via sin ovala bokeh, karaktäristiska bakgrundsoskärpa och de klassiska horisontella ljuseffekterna. Siruis 50 mm f/1,8 anamorfiska objektiv är en ny, modern och smidig lösning med enkel fokusering och mycket bra skärpa.

Skapar cinematiskt bildförhållande på 2.39:1

Jämfört med ett traditionellt objektiv på 50 mm breddar Siruis anamorfiska objektiv ditt horisontella synfält med 33%. Du behöver i efterhand ”de-squeeza” din film eller dina bilder, då objektivet fångar mer än ett traditionellt sfäriskt (runt) objektiv. Detta ger dig det cinematiska bildförhållandet på 2.39:1 som är vanligt inom film och skapar svarta ”bars” i toppen och botten av din video utan att du behöver lägga till dessa själv. Breddningen på 33% gör att 50 mm-objektivet är mer likvärdigt med ett 37,5 mm-objektiv på en APS-C-sensor och alltså då blir drygt 50 mm-ekvivalent mot en fullformatssensor.

Stabilt bygge i aluminium

Objektivet är robust, men ändå lätt på 560 gram genom sin konstruktion i aluminium. Allt detta gör att du får en smidig setup för att för att skapa cinematisk känsla utan att behöva bära runt på tunga objektiv och adaptrar.

Säregen bokeh-effekt

Förutom den klassiska ljuseffekten av ett anamorfiskt objektiv får du även en säregen och spännande karaktär i din bokeh. Det blir inte traditionellt rund, utan istället tar den en form som liknar amerikanska fotbollar, en look som är signifikativ för anamorfiska objektiv. Du får även en annan karaktär i ditt skärpedjup och bilden känns mer tredimensionell och cinematisk.

Kompatibelt med Fuji X-fattning.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.