Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

GPS-mottagare O-GPS1

Pentax GPS-mottagare O-GPS1

Artikelnummer: 317848
2 690 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara
Pentax O-GPS1
Pentax O-GPS1 är en mångsidig GPS-enhet för Pentax digitala systemkameror. Den ger inte bara grundläggande platsdata, den har även en rad funktioner som underlättar spårning och fotografering av himlakroppar. GPS'en har en vädertålig konstruktion för användning i lätt regn och strömförsörjs av ett AAA-batteri.

GPS'en monteras på kamerans blixtsko varefter man kan lagra latitud, longitud, altitud och UTC-tid som metadata i tagna bilder. GPS platsdata gör det sedan enkelt att sortera och arkivera sina bilder utifrån de platser de är tagna. Genom att koppla GPS-data till kamerans SR-system (Shake reduction) kan O-GPS1 erbjuda en rad unika funktioner som Astroracer, enkel navigering och elektronisk kompass.

Enkel navigering är en funktion som beräknar riktning och avstånd till ett givet motiv. Man kan därmed lokalisera sina motiv med hjälp av platsdata i bilderna. Sådana data kan även läggas in i efterhand genom att uppladdning av platsdata skapade av en PC.

Den elektroniska kompassen hos O-GPS1 visar kamerans riktning på dess LCD-skärm med stor precision. Genom att använda jordens magnetfält i kombination med platsdata, kan enheten indikera läge i relation till den geografiska nordpolen. Därmed kan man lagra data om kamerans riktning i sina bilder.

Astroracer
Astroracer är en funktion som beräknar rörelsen hos stjärnor, planeter och andra himlakroppar med hjälp av aktuell latitud och kamerans riktning (horisontell och vertikal lutning). Data till dessa beräkningar genereras av kamerans accelerationssensorer, vilka sedan successivt flyttar kamerans bildsensor för att synkronisera med himlakropparnas rörelser. Resultatet blir att himlakropparna avbildas som fasta punkter istället för som otydliga streck som annars blir resultatet vid långa exponeringstider. Därmed behöver man endast ett stativ, behovet av ett ekvatorialteleskop bortfaller.
@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.