Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

HD D FA 15-30mm f/2,8 ED SDM WR

Pentax HD D FA 15-30mm f/2,8 ED SDM WR

Artikelnummer: 1025504
18 490 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Vädertätad, ljusstark vidvinkelzoom
Denna vidvinkelzoom från Pentax är anpassad för fullformat men fungerar även med APS-C-kameror och ger då en brännvidd på 23-46 mm. Objektivet passar lika bra till landskapsbilder som till spontana ögonblicksbilder och är vädertätat med specialtätningar och packningar i hela objektivet som skyddar mot inträngning av regn, sand och snö. Av objektivets 18 linselement i 13 grupper har linsen tre ED glaselement och tre asfäriska optiska element vilket gör att du får kontrastrika, högupplösta bilder ända ut i kanterna. Dessutom får du minimal kromatisk aberration och förvrängning. Den höga ljusstyran på f/2,8 genom hela zoomområdet bidrar till mångsidighet och möjliggör för olika användningsområden och situationer. Du får en snygg bokeh-effekt trots ultra-vidvinkel och vid makrofotografering med en närgräns på 28 cm tillför den snygga bakgrundsoskärpan extra djup i bilden.

Den inbyggda Supersonic Direct-drive motorn ger en tyst och snabb autofokus och Quick-Shift Focus-systemet gör att du snabbt kan växla mellan autofokus och manuell fokus genom att hålla ner utlösaren halvvägs och vrida fokusringen efter att motivet är fokuserat med kamerans autofokussystem.

Objektivet är utrustat med en en avancerad, flerskiktig High Definition Coating som ger bättre ljusgenomsläpp och mindre reflektioner samt kontrastrika bilder fria från flare och ghosting, även vid svåra ljusförhållanden som exempelvis motljus. SP (Super Protect) Coating på det främre elementet gör även linsen vatten- och smutsavvisande.

Fördelar:

  • Fungerar med både fullformat och APS-C
  • Vädertätad konstruktion
  • Snabb och tyst autofokus
  • Hög ljusstyrka med imponerande bokeh-effekt
  • Videvinkelzoom för allt från makro till landskapsbilder, ögonblicksbilder och slumpmässiga motiv
  • Minskad kromatisk aberration och förvrängning tack vare ED glaselement och asfäriska optiska element

Levereras med:

  • Främre och bakre objektivlock
  • Väska

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.