Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

K-1 kamerahus

Pentax K-1 kamerahus

Artikelnummer: 1025503
 • Tåligt kamerahus med smarta inställningar och belysta knappar.
 • Inbyggt 5-axlig bildstabilisering med Pixel Shift Resolution System för extra färgomfång.
 • Smart fällbar skärm för både stående och liggande bilder.
 • Wifi och GPS kopplar upp till telefonen och håller koll på var bilderna togs.
 • Dubbla kortplatser för snabb säkerhetskopiering.
18 990 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Pentax K1 - Fullformatssensor och bildstabilisering

Pentax K-1 är en digital systemkamera med fullformatssensor. Kamerahuset är vädertätat precis som vi är vana vid när det gäller Pentax, den har inbyggd WiFi, bildstabilisering inbyggt i kamerahuset och klarar ISO-inställningar upp till 204 800.

Fördelar:

 • 5- Axlig bildstabilisering inbyggt i kamerahuset
 • WiFi och GPS
 • Vädertätad
 • Dubbla minneskortsplatser

Högupplöst med fantastisk detaljrikedom

Fullformatssensorn som sitter i K-1 är av CMOS-typ och har 36,4 megapixlar och för att utnyttja pixlarna till fullo använder Pentax sin antimoaré-funktion istället för att ha ett antialiasing-filter framför sensorn. Detta tillsammans med en bildprocessorn PRIME IV som är nyutvecklad just för K-1 kommer att ge dig enastående resultat.

Pixel Shift Resolution System

Med hjälp av den 5-axliga bildstabiliseringen kan K-1 ta 4 bilder i snabb följd där sensorn flyttas en pixel per bild. De fyra bilderna läggs sedan ihop till till en bild där varje pixel har full färginformation istället för enbart en färg som med konventionell teknik. Detta ger dig bilder som är mer korrekta. Tekniken med Pixel Shift resolution finns redan i tidigare Pentaxmodeller men nytt för K-1 är att kameran själv känner av ifall det finns rörelser i bilderna och kompenserar för detta.

Fotografera när det är mörkt

Att kunna fotografera när det är mörkt är osmidigt på många sätt men Pentax K-1 gör sitt yttersta för att förenkla detta för dig dels med hjälp av att du kan använda höga ISO-tal upp till 204 800 men även en speciell ”natt-hjälpbelysning” som lyser upp kamerans reglage och gör det enklare för dig att navigera på kameran.

100% sökarbild och vinklingsbar LCD-display

Sökaren i K-1 visar 100% av sökarbilden med 0,7x förstoring och sökarens genomskinliga lager gör att du kan få en mängd digital information direkt i sökaren.
LCD-displayen är vinklingsbar i 35 grader horisontellt och 45 grader vertikalt och du kan även dra ut displayen från kameran och vrida den, för att på så vis få möjlighet att se skärmen ovanifrån.

WiFi och GPS

Via Pentax gratis-app kan du få live-view direkt från kameran och ta bilder, justera bländare, slutartid och ISO-inställning. Du kan även ladda över bilder till din mobila enhet för att snabbt dela på sociala medier.

Med hjälp av GPS-funktionen i kameran kan du få platsinformation om vart bilden är tagen och med Pentax Astro Tracer-funktion där GPS och sensor jobbar ihop tas fotografering av himlavalvet till nya nivåer. Systemet gör att sensorn rör sig för att kompensera för himlakroppar som hinner röra sig under en lång slutartid. Det tar hänsyn till var på jordklotet du befinner dig, vilken slutartid och vilken brännvidd som används.

SR II – en ny generation bildstabilisering

Den 5-axliga bildstabiliseringen som sitter i kamerahuset gör att du får bildstabilisering tillsammans med alla objektiv från Pentax samt objektiv från andra tillverkare som Sigma, Tamron eller Samyang. Bildstabiliseringen kompenserar för upp till 5 slutartids-steg.

Vädertätning

Kamerahusets vädertätning består av hela 87 tätningar och är byggt av en magnesium-legering för att klara av att följa med dig som fotograf på alla tänkbara äventyr oavsett väderförhållanden.

Levereras med

 • Kamerahus Pentax K-1
 • Uppladdningsbart batteri (D-LI90E)
 • Batteriladdare (D-BC90)
 • Kamerarem (0-ST162)
 • Pentax Software

[TEXT1014758434]

@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

BESTÄLL NU, BETALA FÖRST OM 14 DAGAR MED KLARNA!
Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.