Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Om Sophie Odelberg

Sophie Odelberg är sport- och äventyrsfotografen som älskar utmaningar som får adrenalinet att flöda. Intresset för fotografering har Sophie alltid haft men det var först på gymnasiet som det blev mer seriöst och efter ett par år som retuschör valde hon att satsa helhjärtat på sitt fotograferande. I dag är Sophie Odelberg en av Sveriges mest kända sport- och actionfotografer och har gjort jobb åt exempelvis Nike, Haglöfs, Hyundai, H&M och Plaza. Vi har intervjuat Sophie för att ta reda på vad hon inspireras av och vad det är som gör att hon trivs så bra med sitt jobb.

Sophie Odelberg

Antal år som fotograf?
- Det är lite diffust. Jag startade företaget 2010 och gjorde då jobb kontinuerligt vid sidan av mitt retuscherande men jag satsade inte fullt ut, 100% förrän några år senare.

Vad fick dig att börja med fotografi?
- I början var det bara en oskyldig hobby. Jag hade målat hela min uppväxt men hade fått en dipp och slutat. Jag hittade inget nytt jag ville måla men saknade att skapa så jag började leka med min pappas systemkamera och det blev som att måla fast på ett annat sätt.

Skidåkare - Sophie Odelberg

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Att jag inte behöver välja mellan att jobba för att dra in pengar och att leva ett spännande, stimulerande liv; jag har en kombination.

Vad inspireras du av?
- Allt möjligt: andra människor; händelser; andras bilder, filmer, stories, projekt och så vidare.

Stjärnhimmel - Sophie Odelberg

Favoritmotiv?
- Oj, svårt att säga just favoritmotiv. Jag har snarare en favoritkänsla jag letar efter hos motiven eller i omgivningen som gör bilden. Det ska kännas spännande, gärna lite pirr i magen, typ hissnande, att något går extremt fort, någon hoppar ett väldigt högt hopp eller att man bara fångat en idrottares innersta känsla inför eller efter en tävling till exempel.

Har du någon favoritlocation?
- Oj den var svår. Inte direkt, det finns ju så många häftiga ställen man kan hitta. Klart att det är svinhäftigt att få jobba i snön på ett berg men det är ju också magiskt att vara inne i en stad och jobba med helt andra förutsättningar. Det beror på vad man ska fota.

Bästa jobbupplevelsen?
- Det är så många men ett som verkligen var kul var när vi drog igång Nikes svenska Instagram-konto. Det var helt sinnessjukt stressigt. Vi sov ingenting under en vecka, gick upp mitt i natten för att fota soluppgången typ fem dagar i rad (det var på sommaren så solen gick ju upp typ 02:30) plus att vi dessutom hade plåtningar mitt på dagen varje dag. Det var galet men så otroligt roligt.

Nike Sverige - Sophie Odelberg

Bästa ljussättningen?
Hmm, älskar min beautydish, men det beror på vad jag ska fota. Ibland är det enklaste det bästa.

Foto: Sophie Odelberg

Lär dig mer om Sophies utrustning.
Anmäl dig till en föreläsning med Sophie i någon av våra butiker.


Se även intervjun vi gjorde med Sophie under Fotomässan 2016:Intervju


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)