Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

#scandinavianphotographers - Emma Svensson

Emma Svensson, fotograf och entreprenör

Emma Svensson, även känd som RockfotoEmma, är en mångsysslande frilansfotograf och entreprenör. Efter 13 år som fotograf är favoritmotivet fortfarande coola rockstjärnor, gärna tjejer. Emma är en av våra #scandinavianphotographers.

 

Jag var ju inne på att jag ville bli regissör från början, sen av en slump, ett år efter studenten så tog jag med min kamera till en spelning med Mando Diao. Och när jag kom dit så ställde jag mig längst fram i publiken och Mando Diao kom på. Det här var precis när de släppt sin första EP och jag stod mitt i publiken, längst fram och fångade det här på bild och kände bara ”wow, ja måste hålla på med det här!”

Jag försöker vara så generös som möjligt när det gäller att dela med mig av min kunskap, att inspirera andra. Jag tycker att foto ska vara till för alla som vill ha med foto att göra. Jag tror mycket på att man hjälper varandra framåt och är generös, och att det i sin tur leder till bra saker.

Min uppmaning till alla är: Försök skaffa dig så mycket erfarenhet som möjligt, hör av dig till fotografer och se om du kan få komma och bara tittar på när någon plåtar eller kanske praktisera eller var med och assistera och liknande. För man lär sig otroligt mycket och man kommer in i branschen och man får mycket av den här tysta kunskapen som kanske inte går att förmedla i en skola utan man måste vara på plats för att lära sig den biten.

Jag tror att nyfikenheten som jag haft inför foto har bidragit till att man utvecklas. Jag är jättenyfiken, så fort jag träffar en annan fotograf så frågar jag: ”Hur gör du det här, hur går det här till, hur funkar det här”, och prova dig fram – testa, lek, ha kul, experimentera. Det finns liksom inga rätt eller fel utan det finns bara olika metoder och tekniker att få det resultat man vill ha, och det resultat man vill ha, det väljer man ju själv.

/Emma Svensson, www.rockfotoemma.elle.se

Läs fler tips från Emma och se vad hon använder för utrustning.Filmer, Bilder & Inspiration,


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)