Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
NAB 2018

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Smart bärsystem för kameror

Att bära runt på sin utrustning är en sak, att alltid ha den nära till hands är en annan. Det finns många olika typer av bärsystem, remmar, väskor, fästen och likande för att lösa denna ständigt återkommande fråga. Det är upp till personlig preferens vad man föredrar att använda. Jag har testat Peak Design Capture Clip V2 och tänkte dela med mig av mina åsikter och tankar kring denna.

Smart kamerafäste - Peak Design Capture camera clip

Capture V2 är ett fäste som monteras på remmar eller bälten. Den stora fördelen är att kameran är väldigt tillgänglig utan att hänga i någon rem. Om du håller på med något aktivt, låt säga cyklar eller åker skidor, är det stor risk att kameran hänger och slänger. Risken finns att kameran slår i antingen ett föremål eller användaren och det kan leda till både skada på både kamera och person. I värsta fall kan kameraremmen fastna någonstans och orsaka personskada. Capture v2 fungerar givetivs utmärkt även till vardags!

Capture v2 består av två delar. Ett spänne som monteras på remmen och en kameraplatta som monteras på kameran. Spännet klämmer runt remmen och passar allt från tunna bälten och nylonremmar till halvtjocka axelband på ryggsäckar. Använder du en rejäl vandringsryggsäck får du montera den i någon av nylonremmarna som brukar finnas, axelbanden är för tjocka.

Kameran klickar sedan i fästet och lossas med en smidig knapptryckning. Kameraplattan är av araca-swiss standard och passar i många populära stativhuvuden. Däremot kan du tyvärr INTE använda arca-swiss plattor i Capture V2 spännet, pga låsanordningen.

Capture v2 passar utmärkt för spegellösa systemkameror med mindre optik, såsom Fujifilm X, Olympus Om-D och Pen, Panasonic Lumix eller Sony a7 och Nex.
Med en stor kamera (Tex D810 med 24-70/2,8) blir enligt min åsikt vikten och storleken lite för hög vilket resulterar i ett obehag att bära under en längre tid.

Fördelar:

  • Snabb och smidig montering
  • Går att montera kameran i 4 olika riktningar.
  • Kompakt storlek
  • Tillverkad helt i metall
  • Arca-swiss standard passar många stativhuvuden
  • Kan kombineras med PD POV-kit och PD Objektivhållare

Nackdelar:

  • Passar inte så bra till tunga system med stor optik (fullformat spegelreflex med f/2,8 zoom)
  • Måste använda Peak Designs' Capture kameraplatta

 Produkttips,


Senaste nytt

Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)