Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
NAB 2018

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Röde NT-USB

Att få bra ljud när du spelar in röstpåläggning eller vloggar är viktigt för att ge tittaren eller lyssnaren en så bra upplevelse som möjligt. Jag har testat Röde NT-USB som är en mikrofon som ansluts direkt till en dator med USB. Att mikrofonen ansluts direkt till datorn med USB gör att du snabbt kommer igång med inspelningarna.


Om du ska spela in din egen röst är det viktigt att du hör rösten utan fördröjning. Om ljudet blir fördröjt kan det ställa till problem då hjärnan är van att höra rösten med minimal fördröjning. Blir fördröjningen för lång kan det bli svårt att prata normalt utan att staka sig. Via en 3.5mm kontakt låter Röde NT-USB dig lyssna på mikrofonen utan att ljudsignalen går via datorn vilket gör att fördröjningen blir minimal. Med ratten på sidan justeras nivån mellan hur mycket direktljudet från mikrofonen som ska mixas samman med ljudet från datorn.


Puffskyddet förhindrar luftpuffar som uppstår av konsonanterna P, B och F, samt utblås som kan komma av till exempel H-ljud. Rödes puffskydd klarar att på ett bra sätt ta bort dessa luftpuffar. Vill du spela in ett instrument eller annan ljudkälla som inte ger ifrån sig luftpuffar så går det att ta bort puffskyddet. Röde rekommenderar att ljudkällan är cirka 15 cm från mikrofonen för att få bästa möjliga inspelning.


Bordsstativet som medföljer är ett smidigt stativ om mikrofonen transporteras mellan olika platser. Mikrofonen har även fäste för 3/8 tums stativgänga. Om du alltid spelar in på samma ställe rekommenderas att köpa ett mikrofonstativ (exempelvis Röde PSA-1) som monteras på ett bord, då får du bättre möjlighet att placera mikrofonen på rätt avstånd från ljudkällan.


Om två mikrofoner kopplas till en dator så kan du spela in en podcast med flera personer. Mikrofonerna kan spelas in som separata ljudspår så du kan mixa materialet i efterhand. USB-kabeln som medföljer är 6 meter lång så mikrofonen kan placeras på lämpligt avstånd från datorn.


  • Røde Mikrofon NT-USB
    Røde Mikrofon NT-USB
    1.590,00 Kr

Produkttester


Senaste nytt

Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)