Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
NAB 2018

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Snabbtips för makrofotografering

Man behöver inte ge sig ut i skogen för att fotografera spännande makro. Motiven är små och det intressanta ligger i detaljerna, så det går utmärkt att leta efter motiv hemma. En blomma, en grönsak eller en inredningsdetalj kan bli otroligt vacker fotograferad på nära håll.


I detta fallet hade jag en liten torkad vit blomma med en iPad som bakgrund. iPaden kan ge lite reflexer i bilden men framförallt så fick jag en ren och fin bakgrund. För att få rätt avstånd till kameran pallade jag upp motivet på lite kokböcker, för finjusteringen användes bara några papper.

För att få ut bästa resultat är ett stativ ett måste. Spagatläget på stativet låter dig placera kameran nära bordet och motivet. Tack vare stativet kan ISO-talet hållas lågt samtidigt som du kan få ett långt skärpedjup med en mindre bländare. Ställ kameran på 2 sekunders timer för att motverka skakningar från avtrycket.

Lek med olika ljussättningar! Från början var min tanke att använda iPaden som en vit bakgrund med skärmen igång, men pixlarna syntes och effekten av blomman blev mycket tydligare när jag stängde av iPaden. Enda ljusskällan är det befintliga ljuset inomhus.

Dela gärna med er av era makrobilder, fotade med en iPad som bakgrund eller något helt annat. Lägger ni ut era bilder på sociala medier får ni gärna tagga bilderna med #scandinavianphotographers så att alla kan ta del av era fina bilder! Följer du inte redan oss på sociala medier? Här hittar ni oss på Facebook och Instagram.


  • Sirui Stativkit T-025X+C10S kolfiber
    Sirui Stativkit T-025X+C10S kolfiber
    2.190,00 Kr

Snabbtips,


Senaste nytt

Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)