Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fyndhörna

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Veckans bilder v 3

Nästan varje vecka skickas det in bilder som ni våra kunder, skickat in till Photobloggen. Alla sorters bilder är välkomna oavsett om du är en glad amatör eller om du är fullblodsproffs, om du fotograferar natur, sport eller någonting helt annat.

Niclas Mårdfelt

Jag fotograferar mest kommersiella bilder till olika företagssammanhang. Det bästa sättet för mig att utvecklas som fotograf är att fotografera något helt annat, exempelvis bröllop eller vilda djur då man då måste leverera och det inte finns utrymme för att inte sätta bilden. Om man är lika mentalt förberedd när man tar kommersiella bilder, blir resultatet ofta bra.

Gällande att vara mentalt förberedd på att kunna ta bilden, kommer här ett exempel. Denna bild är jag lite extra nöjd med då jag aktivt försökte göra det mesta som en fotograf bör göra, men sällan gör samtidigt. Jag var uppe i gryningsljus vilket morgontrötta jag sällan är, jag låg ner på marken så att jag kunde fotografera vargen underifrån mot intressant inramning, jag vred upp ISO, underexponerade mycket stort och väntade bara på att få ögonkontakt med vargen när den kom fram i ljuset. Därmed kunde jag få utrustningen att klara av att ta en skarp bild på avstånd med rörligt motiv.

Det som gör bilden bra är att bilden har en story, en varg som nästan reser rygg, som är på väg framåt, en varg som ser ut att smyga sig på fotografen för att anfalla. Resultatet blev en mycket bra bild som många säkert skulle vara stolt över.

Bilden är tagen på Nordens Ark i Bohuslän, en djurpark som försöker föda upp och bevara vilda djur så vilda som möjligt

  • Canon 7DII
  • Canon 400 mm F5.6
  • Sirui kolfiber enbenstativ
  • ISO 800
  • 400 mm (640 med 7DII omräkning)
  • F 5.6
  • Slutare 1/1600 sek


Var med och inspirera andra du med! Skicka in dina bästa bilder till photobloggen@scandinavianphoto.se och skriv gärna en lite historia om bilden eller berätta vad du använt för utrustning och inställningar så kanske just dina bilder blir publicerade i bloggen.Bilder & Inspiration,


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)