Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Nyöppning Mölndal

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Veckans bilder v 6

Nästan varje vecka skickas det in bilder som ni våra kunder, skickat in till Photobloggen. Alla sorters bilder är välkomna oavsett om du är en glad amatör eller om du är fullblodsproffs, om du fotograferar natur, sport eller någonting helt annat.

En klar dag  med strålande sol på hösten tog Lennart A denna bilden på Österlen.

"Tog bilden i färg som vanligt men fann att den blev bättre att göra den monocrom eftersom färgerna i naturen var borta."

Nikon D5100 med objektiv Nikkor 35 mm. ISO 125 , f/ 4,5 , 1:320


Tagen av Hasse G med en Sony ILCA-68

Bländar tal f/4

Exponeringstid 1/2000 sek

ISO-320

Brännvid 75mm

35mm brännvid 112mm


Det finns inget omöjligt fotoväder, det går för det mesta att ta bilder på något sätt. Dåligt väder behöver inte vara ett hinder utan en möjlighet att pröva något nytt, säger finländaren Sami Virtanen som skickat oss denna bild. Så här berättar han hur bilden blev till.

Det var en grå och dyster dag. Jag monterade macro-objektiv och telekonverter på kameran, tog med mig ett par ficklampor och gick ut på gården. Bilden visar mossa på lekstugans tak och är fotograferad i motljus från ficklamporna. Stugans tak gav bra stöd för kameran.

Bilden i siffror: Nikon D7000, Micro Nikkor 105 f/2,8 D och telekonverter. 100 ISO, 1/30 sek. och f/8.Bilder & Inspiration,


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)