Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Nyöppning Mölndal

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Ny utställning och vernissage i Malmö - I ljuset av gatlyktor och mobiltelefoner

Vernissage onsdag 28/3 mellan 16-18.

Onsdag 28/3 hängs en ny utställning i våra butikslokaler i Malmö. Fotografen Christer Järeslätt kommer att vara på plats under eftermiddagen och vernissag äger rum mellan kl. 16-18. Utställningen kommer att hänga i butiken t.o.m. 29/4.

I ljuset av gatlyktor och mobiltelefoner

Jag reser gärna tillbaka till städer jag har varit i  förr. De är som organismer, utvecklas och förändras. Precis som det är med barn som växer är det inte de som lever nära som ser förändringen utan den som träffar barnet mera sällan. I september 2017 tog mitt arbete mig tillbaka till Tokyo och Japan för fjärde gången sedan år 2000. På dagarna jobbade jag men på kvällar, nätter och tidiga morgnar kunde jag gå runt i mina gamla favoritkvarter Asakusa, Ueno, Kanda, Iidabashi, Ginza, Shibuya och Shinjuku. På vägar jag redan gått försöker jag hitta tillbaka till platser jag redan besökt. Det är oansenliga och vardagliga stadsmiljöer, vanliga bostadsområden med hållplatser och småbutiker. För det är här, i det ospektakulära, jag hittar mina bilder. Allra helst jobbar jag med färg. Eftersom ljus är färg bestäms karaktären av dess källa. Naturligt ljus har en annan nyans än elektriskt. Fönster och passerande trafik sätter sin ton. Jag skruvar hellre upp dissonansernas volym än låter alla instrument spela samma stämma. I ljuset av gatlyktor och mobiltelefoner, billampor och skyltfönster ser jag hur livet transformerar staden. Och, liksom i förbifarten, lämnar flyktiga och oavsiktliga spår.


Christer Järeslätt

www.jareslatt.se
Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)