Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fyndhörna

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Malmö: Ny utställning med Anders Bern

Just nu hänger det en ny utställning i vår butik på Östra Förstadsgatan 44 i Malmö. Utställningen består av bilder av Anders Bern tagna under vandringar i Sverige, Norge, Nya Zeeland och på Österlen där Anders tillbringar en stor del av sin tid. Utställningen hänger till och med 11/6. Välkommen!

Anders egna ord om utställningen:
För ungefär fem år sedan upplevde  jag för första gången den riktigt mäktiga känslan av att syssla med fotografi. För mig finns det ingen motsvarighet till upplevelsen av vaksamhet och den närvaro som uppstår vid en spännande fotosituation. Med tiden har världen genom sökaren bara blivit mer och mer outgrundlig, fascinerande och skrämmande – tre ord som jag tycker väl beskriver roten till den starka lust och behovet av att utforska mig själv och världen med kamerans hjälp.

Jag märkte snabbt hur perspektiven vidgades, hur jag med klar och nyfiken blick såg nya ting och utvecklade en ny relation till omgivningen. Detta betraktelsesätt började också allt mer följa med mig i vardagen. I det tidigare meningslösa och alldagliga började jag genom fotografin finna mening och något gripande, ungefär på samma sätt som att kunskapen om ett nytt språk förvandlar kaos till ordning och ger orden en innebörd. Sökartörsten och upptäckarlusten som inträder är krafter som uppmuntrar mig till att besöka både fysiska och känslomässiga platser som annars skulle förbli obesökta. När jag fotar känner jag mig som en fullvärdig del av naturen och när pulsen ökar och jag sugs in i själva ögonblicket, är det som att höljet mellan det yttre och det inre upplöses.

 
Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)