Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fyndhörna

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Veckans bilder v 24

Nästan varje vecka skickas det in bilder som ni våra kunder, skickat in till Photobloggen. Alla sorters bilder är välkomna oavsett om du är en glad amatör eller om du är fullblodsproffs, om du fotograferar natur, sport eller någonting helt annat.

Adam Janukiewcz

Hej,

Tänkte skicka in lite sommarbilder från Skåne!
Vi tog en promenad på stranden vid Nyhamnsläge, och jag hade med mig min Sony A7RII tillsammans med ett Sony FE20/2.8 objektiv. Nuförtiden tvekar jag aldrig att ta med kameran då jag köpt en liten ThinkTank Turnstyle 5 väska, vilket gör det så lätt och smidigt att ta med allt jag behöver.

Om bilderna:Efter en kort tid på promenaden drog det in tunna slöjmoln vilket skapade ett underbart gult diffust ljus överallt! Jag tog bilderna handhållna, ISO100 slutarhast. 1/3200 med bländaren fullt öppen på f/2.

Mvh Adam Janukiewicz

Sony A7R II med Sony FE 28mm f/2. ISO 100, 1/3200, f/2


Jan Gyllensten

Hej, Efter att tidigt i söndags morse utan större framgång ha försökt plåta en havsörn, som inte ille komma närmare än 100 meter, satt jag vid strandkanten och åt frukost.

Ser på lite längre avstånd hur något bryter den spegelblanka vattenytan likt ett mindre ubåts-periskop och att det efter detta flyter något som ger lite mindre svallvågor. Det hela liknar en liten hybrid mellan mini-ubåt och Loch Ness-odjurer. Nyfiken som jag är vill jag givetvis veta vad detta är.

Nu kommer kamera-objektiv-kombinationen jag haft med mig för örnfotograferingen (Canon EOS 7D mark II med zoomen EF 100-400/4,5-4,6 mark II) väl till pass. Med sina 640 mm effektiv brännvidd tack vare cropfaktorn på 1,6X, kan jag se att det är en orm som är ute och simmar. Därtill en rejält stor sådan som är minst 1,5 meter lång. Går ner till vattenbrynet där ormen kommer simmande nästan rakt mot mig och jag får ett par trevliga bilder. Med hjälp av ormens längd, teckning och runda pupiller ser jag att det är en snok.

Enligt artbeskrivningen ska snoken vara skygg, vilket även detta exemplar visar sig vara. Trots att jag står nästan helt stilla upptäcker den mig och vänder 90 grader för att simma parallellt med stranden istället. Ljuset träffar då ormen helt annorlunda och bakgrunden får en djupare blå färg, samtidigt som spegelbilden av dess huvud framträder. Det är bara att tacka och trycka av ytterligare några bilder.

Nyfikenhet är en dygd och kom inte och säg att det inte lönar sig att snok-a :-)

Bästa hälsningar

Jan Gyllensten

Canon 7D Mark II med Canon EF 100-400mm f/4,5-5,6L IS II USM


Hans Djurberg

Tänkte jag ska bidra med ett par pollineringsbilder. Är ju högaktuellt nu. Använder min, för året nyinköpta Lumix DC-G9 med objektiv Panasonic 14-140. Bilderna är, som ni säkert förstår, beskurna. Jag har även ett Laica-objektiv 12-60, men i naturen använder jag oftast mitt 14-140 objektiv.

Panasonic DC-G9 med Panasonic Lumix G Vario 14-140mm f/3,5-5,6 ASPH Power O.I.S svart


Var med och inspirera andra du med! Skicka in dina bästa bilder till photobloggen@scandinavianphoto.se och skriv gärna en lite historia om bilden eller berätta vad du använt för utrustning och inställningar så kanske just dina bilder blir publicerade i bloggen.


 • Canon EOS 7D Mark II kamerahus + WiFi-adapter W-E1
  Canon EOS 7D Mark II kamerahus + WiFi-adapter W-E1
  14.590,00 Kr
 • -0 % Panasonic Lumix DC-G9 kamerahus
  Panasonic Lumix DC-G9 kamerahus
  14.790,00 Kr
 • -4 % Sony A7R II kamerahus
  Sony A7R II kamerahus
  22.990,00 Kr

Bilder & Inspiration


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)